ms.detector.media
MediaSapiens
13.10.2021 13:15
Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite
Google подав позов проти Epic Games через гру Fortnite
Натомість Epic наполягає, що вимоги Google використовувати виключно його систему оплати через додаток – це монополістична практика.

Google подав зустрічний позов проти розробника ігор Epic Games, звинувативши компанію в порушенні контракту щодо гри Fortnite. Про це повідомляє TechCrunch.  

Google стверджує, що компанія Epic Games порушила угоду про розміщення гри Fortnite в магазині Google Play, дозволивши користувачам використовувати власну систему платежів, а не Google Play Billing.

У позові йдеться, що в 2020 року розробник ігор представив сумісну версію Fortnite, яка приховала платіжну систему Epic, і «перемикач», який дозволяв обирати між Google Play Billing та системою прямих платежів Epic. У Google дії компанії називають «актом обману, покликаним спровокувати судові процеси».  

Google звинувачує Epic Games в ухиленні від передбачених договором зобов’язань та вимагає відшкодувати судові та інші витрати, а також – заборонити Epic використовувати свою платіжну систему в Fortnite.

«Epic уклав юридичну угоду з Google, якої ніколи не збирався дотримуватися, обманюючи Google і приховуючи свої справжні наміри спровокувати конфлікт у правових відносинах та зв'язках з громадськістю, який триває донині. Дії компанії поставили під загрозу його власних користувачів, завдали шкоди Google», – йдеться в позові.

Натомість Epic наполягає, що вимоги Google використовувати виключно його систему оплати через додаток – це монополістична практика, яка заважає розробникам. Google заперечують звинувачення розробника ігор щодо антимонопольної поведінки.

Розробник ігор Epic Games звинувачував у порушенні антимонопольного законодавства й компанію Apple. Нещодавно суд заборонив Apple обмежувати можливості розробників пропонувати інші способи оплати поза App Store. Apple уже оскаржила це рішення.

Фото: Epic Games

ms.detector.media