Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії

Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії

13:55,
3 Лютого 2021
1703

Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії

13:55,
3 Лютого 2021
1703
Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії
Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії
Автори:
Він перейде на іншу посаду, яка лишатиме час на інші його проекти

Мільярдер Джеф Безос та засновник компанії Amazon залишить посаду гендиректора в третьому кварталі 2021 року і перейде на посаду виконавчого директора компанії. Його замінить Енді Яссі, який зараз керує Amazon Web Services, заявили в Amazon. 

«Amazon став тим, чим він є, завдяки винаходам. Ми разом робимо божевільні речі, а потім вони стають буденністю. Ми були піонерами у запровадженні відгуків клієнтів, персоналізованих рекомендацій, шалено швидкої доставки … Якщо все зробити правильно, то через кілька років винахід стане звичною річчю. І люди починають позіхати. І це позіхання - найбільший комплімент, який може отримати винахідник», ㅡ пояснив він. 

Безос повідомив, що на новій посаді має намір зосередитися на нових продуктах компанії і на розробці ініціатив на ранній стадії. Після зміни посади він розраховує, що у нього з'явиться більше часу на його інші проекти - благодійний фонд Day 1 Fund, екологічний Bezos Earth Fund, аерокосмічний проект Blue Origin, газету The Washington Post та «інші захоплення». 

У листі до співробітників Безос зазначив, що його наступник Енді Яссі добре відомий в компанії та працює в Amazon майже стільки ж, скільки і він сам. Яссі, за його словами, буде видатним лідером. 

Про зміну голови Amazon було оголошено одночасно з публікацією фінансових показників компанії за четвертий квартал 2020 року, які виявилися рекордними. Виручка компанії вперше перевищила $ 100 млрд, а прибуток досяг максимуму за підсумками третього кварталу поспіль. За словами Безоса, Amazon знаходиться на своєму вищому рівні інновацій, і завдяки цьому настав відповідний час для такої перестановки.

Amazon - найбільша корпорація з продажу товарів і послуг через інтернет. Безос заснував її в 1994 році. Ринкова капіталізація оцінюється в $ 1,69 трлн. Безос займає перше місце в списку найбагатших людей Forbes зі статком у $ 196,2 млрд.


В січні повідомлялося, що очільників Amazon, Apple, Facebook та Google запросили в Брюссель на слухання щодо порушення платформами антимонопольного законодавства.

Фото: vox.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду