Amazon оштрафували  за продаж товарів у Криму

Amazon оштрафували за продаж товарів у Криму

10:57,
9 Липня 2020
2194

Amazon оштрафували за продаж товарів у Криму

10:57,
9 Липня 2020
2194
Amazon оштрафували  за продаж товарів у Криму
Amazon оштрафували  за продаж товарів у Криму
Автори:
Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc заплатить штраф розміром $134,523 тисяч

Компанія Amazon заплатить 134,523 тисячі доларів штрафу за порушення санкцій США щодо Криму, Ірану та Сирії. Про це повідомляє із посиланням на рішення управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США.

Керівництво найбільшої інтернет-платформи для продажу товарів добровільно повідомило про виявлені порушення у своїй роботі. Як вважають в Amazon, це сталося через некоректну роботу автоматизованої системи з перевірки, де саме знаходиться той чи інший клієнт. Тому протягом 2011-2018 років Amazon надавав товари і послуги жителям регіонів, щодо яких діють санкції США, а також обслуговував клієнтів, які особисто фігурували в санкційних списках або працювали дипломатичних місяіх Сирії, Ірану, Північної Кореї, Судану та Куби.

Всього компанія провела кілька сотень таких транзакцій на загальну суму близько 269 тисяч доларів. Amazon загрожував штраф більш ніж в мільйон доларів, але його суму знизили: Мінфін США взяв до уваги те, що компанія повідомила про порушення добровільно.

Нагадаємо, що санкції, пов’язані з анексією Криму США  ввели у 2014 році, заборонивши, у тому числі, експорт американських товарів, технологій і послуг на півострів. Економічні санкції щодо Сирії, Ірану, Судану, Північної Кореї та Куби діють десятиріччями.  

Фото: itc.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду