ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2021 13:55
Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії
Засновник Amazon Джефф Безос залишить посаду гендиректора компанії
Він перейде на іншу посаду, яка лишатиме час на інші його проекти

Мільярдер Джеф Безос та засновник компанії Amazon залишить посаду гендиректора в третьому кварталі 2021 року і перейде на посаду виконавчого директора компанії. Його замінить Енді Яссі, який зараз керує Amazon Web Services, заявили в Amazon. 

«Amazon став тим, чим він є, завдяки винаходам. Ми разом робимо божевільні речі, а потім вони стають буденністю. Ми були піонерами у запровадженні відгуків клієнтів, персоналізованих рекомендацій, шалено швидкої доставки … Якщо все зробити правильно, то через кілька років винахід стане звичною річчю. І люди починають позіхати. І це позіхання - найбільший комплімент, який може отримати винахідник», ㅡ пояснив він. 

Безос повідомив, що на новій посаді має намір зосередитися на нових продуктах компанії і на розробці ініціатив на ранній стадії. Після зміни посади він розраховує, що у нього з'явиться більше часу на його інші проекти - благодійний фонд Day 1 Fund, екологічний Bezos Earth Fund, аерокосмічний проект Blue Origin, газету The Washington Post та «інші захоплення». 

У листі до співробітників Безос зазначив, що його наступник Енді Яссі добре відомий в компанії та працює в Amazon майже стільки ж, скільки і він сам. Яссі, за його словами, буде видатним лідером. 

Про зміну голови Amazon було оголошено одночасно з публікацією фінансових показників компанії за четвертий квартал 2020 року, які виявилися рекордними. Виручка компанії вперше перевищила $ 100 млрд, а прибуток досяг максимуму за підсумками третього кварталу поспіль. За словами Безоса, Amazon знаходиться на своєму вищому рівні інновацій, і завдяки цьому настав відповідний час для такої перестановки.

Amazon - найбільша корпорація з продажу товарів і послуг через інтернет. Безос заснував її в 1994 році. Ринкова капіталізація оцінюється в $ 1,69 трлн. Безос займає перше місце в списку найбагатших людей Forbes зі статком у $ 196,2 млрд.


В січні повідомлялося, що очільників Amazon, Apple, Facebook та Google запросили в Брюссель на слухання щодо порушення платформами антимонопольного законодавства.

Фото: vox.com

ms.detector.media