Google слідом за Apple зобов'яже всіх розробників платити комісію 30%

Google слідом за Apple зобов'яже всіх розробників платити комісію 30%

13:15,
29 Вересня 2020
1615

Google слідом за Apple зобов'яже всіх розробників платити комісію 30%

13:15,
29 Вересня 2020
1615
Google слідом за Apple зобов'яже всіх розробників платити комісію 30%
Google слідом за Apple зобов'яже всіх розробників платити комісію 30%
Автори:
Розробники повинні перейти на платіжну систему Google до 30 вересня 2021 року.

Компанія Google зобов'язала всіх розробників підключити платіжну систему компанії замість незалежних систем для оплати покупок усередині додатків. Власна система компанії стягує 30% комісії з платежів. Про це говориться в блозі компанії.

Розробники повинні змінити платіжну систему до 30 вересня 2021 року. Згідно з нинішніми правилами, розробники повинні були використовувати систему Google для покупок всередині додатків, але це було не обов’язково.

Google не назвала конкретних програм, які обійшли це правило. Однак компанія уточнила, що 97% розробників дотримуються правил.

«Ми хочемо бути впевнені в тому, що наші правила зрозумілі і актуальні, щоб їх можна було застосовувати послідовно і справедливо до всіх розробникам, і тому ми уточнили формулювання в нашій політиці платежів», - йдеться в заяві Google.

При цьому гіганти стрімінгу Netflix і Spotify дозволяють користувачам Android оплачувати покупки всередині додатків безпосередньо через кредитну карту, а не Google-аккаунт.

Крім того, компанія пообіцяла «спростити» використання сторонніх магазинів додатків на Android 12, але не уточнила, які саме зміни внесе для цього.

Нагадаємо, три великі технологічні компанії - розробник ігор Epic Games, який випускає гру Fortnite, музичний стрім-сервіс Spotify і корпорація Match Group, якій належить Tinder, уклали союз з метою тиску на компанію Apple, щоб знизити комісії в магазинах додатків.

Компанія Epic Games з літа перебуває в конфлікті з Apple і Google через незгоду з комісією 30%, яку вимагають App Store і Google Play за розміщення мобільних додатків. 

Ще раніше Європейська комісія розпочала розслідування щодо скарги стрімінгового музичного сервісу Spotify через «навмисну шкоду розробникам програм» від компанії Apple.

Керівник Spotify Даніель Ек (Daniel Ek) скаржиться на комісію до 30 %, яку ІТ-компанія бере з кожної покупки всередині додатку та на блокування деяких оновлень. 

При цьому в Apple заявили, що AppStore працює чесно, адже комісія магазину додатків відповідає ринковим умовам, до того ж майданчик надає послуги з безпеки і конфіденційності даних користувачів.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду