Microsoft створив нові технології для боротьби з фейками та маніпуляціями

Microsoft створив нові технології для боротьби з фейками та маніпуляціями

16:28,
8 Вересня 2020
2052

Microsoft створив нові технології для боротьби з фейками та маніпуляціями

16:28,
8 Вересня 2020
2052
Microsoft створив нові технології для боротьби з фейками та маніпуляціями
Microsoft створив нові технології для боротьби з фейками та маніпуляціями
Автори:
Обидві технології розробили в рамках Програми захисту демократії від Microsoft.

Компанія Microsoft представила дві нові технології, що допоможуть боротись з  дезінформацією. Перша технологія, Microsoft Video Authenticator, покликана визначати діпфейки у медіафайлах, а друга — визначатиме контент в медіа, який використовується в маніпулятивних цілях. 

Про це в блозі компанії повідомляють представники Microsoft корпоративний віцепрезидент з безпеки та довіри користувачів Том Барт та керівник наукового відділу Ерік Хорвіц. 

Обидві технології розробити в рамках Програми захисту демократії від Microsoft, яка спрямована на підтримку чесних виборів та безпечності проведення кампаній в рамках демократичного процесу.

Для боротьби з діпфейками Microsoft анонсувала Video Authenticator, який здатний аналізувати фото чи відео для визначення ймовірності та оцінки довіри до того, чи медіафайли не були штучно змінені. Технологія ідентифікує межу накладення діпфейку, яку неможливо визначити людським оком. 

Ця технологія була розроблена Microsoft Research у співробітництві з командою Microsoft, відповідальною за штучний інтелект (ШІ), а також Комітетом Microsoft по ШІ, етиці та впливу розробки та досліджень (AETHER), який допомагає забезпечувати розробку та залучення нових технологій. Video Authenticator був створений з використанням загальнодоступного набору даних Face Forensic++.

Інша технологія допоможе як визначити контент, який використовується в маніпулятивних цілях, так і переконати людей у справжності переглянутих медіафайлів. Вона складається з 2 компонентів: перший — це інструмент, вбудований у Microsoft Azure, а інший — зчитувач. Ця технологія була розроблена Microsoft Research та Microsoft Azure у партнерстві з Програмою захисту демократії.

Як повідомили в компанії Microsoft, обидві технології запрацюють уже найближчим часом.

Нагадаємо,  Microsoft додала у свій текстовий редактор Word функцію Transcribe - відтепер у редакторі є можливість розшифровувати аудіозаписи. Користувачі Word тепер можуть записувати розмову та розшифровувати її прямо в редакторі, а також довантажувати в програму файли у форматі WAV, MP3, MV4. Під час розшифровки програма сама визначить різних спікерів.

Фото: Microsoft

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду