Twitter активізує боротьбу з глибинними фейками

Twitter активізує боротьбу з глибинними фейками

09:51,
5 Лютого 2020
2197

Twitter активізує боротьбу з глибинними фейками

09:51,
5 Лютого 2020
2197
Twitter активізує боротьбу з глибинними фейками
Twitter активізує боротьбу з глибинними фейками
Автори:
Платформа мікроблогів контролюватиме поширення глибинних фейків та маніпуляцій, що можуть спричинити «серйозну шкоду».

У вівторок команда Twitter оголосила про зміни у своїй політиці щодо маніпулятивних публікацій на платформі. До них віднесли глибинні фейки (відеозаписи, що створені за допомогою штучного інтелекту та спотворюють реальність) перед виборами у США 2020 року.

Маніпулятивний контент компанія визначає як будь-яке фото, аудіо чи відео, які були «значно змінені або сфабриковані», щоб ввести людей в оману або змінити оригінальний зміст.

Згідно з новими правилами, Twitter буде видаляти такий контент, якщо виявить, що він завдає серйозної шкоди. Наприклад, таким буде вважатися контент, який загрожує фізичній безпеці людей або може спричинити «широкі громадянські заворушення». Відповідні зміни набудуть чинності 5 березня.

Twitter посилює боротьбу із глибинними фейками на фоні загальних світових тенденцій по протидії такому контенту. Перейматися підробленими відео продовжують дослідники, громадські активісти та політики.

Під час Всесвітньому економічному форумі у Давосі німецький експерт із ІТ-технологій Хао Лі наголосив на небезпеці «глибинних фейків», писали ми напередодні.

Хао Лі зазначив, що 96% застосування технології «глибоких фейків» пов'язані із порнографією, коли відомі особи підставляються під цю сферу, і подібний контент вільно поширюється в інтернеті.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду