iOS 14 може сильно вдарити по ринку мобільної реклами - ЗМІ

iOS 14 може сильно вдарити по ринку мобільної реклами - ЗМІ

15:44,
27 Серпня 2020
3014

iOS 14 може сильно вдарити по ринку мобільної реклами - ЗМІ

15:44,
27 Серпня 2020
3014
iOS 14 може сильно вдарити по ринку мобільної реклами - ЗМІ
iOS 14 може сильно вдарити по ринку мобільної реклами - ЗМІ
Автори:
Гравці ринку мобільної реклами відчують зміни до кінця 2020 року, коли більшість пристроїв Apple оновиться до iOS 14.

Компанія Facebook попередила своїх партнерів про можливе зниження ефективності реклами після виходу iOS 14 у вересні 2020 року. Це пов’язане з обмеженням на збір даних, яке компанія анонсувала в червні, повідомляє видання Axios.

Сьогодні більшість рекламодавців для збору даних користувачів і таргетування реклами використовують The Identifier for Advertisers (IDFA). Це унікальний номер пристрою Apple, який йому присвоює компанія. Знаючи цей номер, рекламодавці можуть більш точно таргетувати свою аудиторію й оцінювати результати рекламних кампаній.

Під час Worldwide Developers Conference (WWDC) у червні 2020 року Apple заявила, що з вересня ідентифікатор стане додатковою послугою. Компанія пояснює свою політику турботою про конфіденційність даних користувачів.

Відтепер будь-який кожен додаток, яке захоче використовувати IDFA, повинен буде запитувати дозвіл у користувача. Запит на дозвіл нагадуватиме відправку пуш-повідомлення. Користувач повинен буде згоду на відстежування або відмовитись від трекінгу. Більшість гравців ринку вважають, що рівень відмов складе 90%. Лише 10% користувачів погодиться надавати свої дані рекламодавцям.

Це матиме значний вплив на ринок мобільної реклами, об’єм якого на сьогодні оцінюють в $80 млрд. За даними Forbes, гравці ринку мобільної реклами відчують зміни до кінця 2020 року, коли більшість пристроїв Apple оновиться до iOS 14.

При цьому, великі гравці ринку мають ресурси і можуть дозволити собі проводити не дуже ефективні кампанії, поки не намацають свою аудиторію. Однак така політика Apple може бути згубною для малих учасників ринку. Оскільки у них немає великих бюджетів, для яких важливо максимально чітко таргетувати аудиторію і моніторити ефективність реклами.

Серед великих гравців зміни торкнуться компаній, які пропонують мобільний таргетинг, - Facebook, Google, Twitter, TikTok. Але їх також на собі відчують розробники мобільних ігор та додатків, адже їм буде складніше визначити свою аудиторію.

Google та Twitter ще поки ніяк не відреагували на заяви Apple, водночас Facebook вирішила попередити партнерів про зміни, які їх чекають у вересні. Це не дивно, адже реклама - одне з найважливіших джерел прибутку Facebook. Минулого року лише реклама в Instagram принесла компанії $20 млрд. 

У Facebook вважають, що через нововведення виручка сервісу для розміщення реклами Audience Network може впасти більш ніж на 50%. Це автоматично зробить його неефективним для пристроїв на iOS 14.

Своїм партнерам Facebook порекомендувала створити окремий акаунт для таргетингу користувачів iPhone та iPad на iOS 14 з метою зниження ефективності рекламних кампаній на пристроях з різними версіями операційної системи.

Нагадаємо, Федеральний суд США попередньо дозволив соцмережі Facebook заплатити $650 млн компенсації для врегулювання колективного прозову про збір та зберіганні біометричних даних користувачів без їх згоди. 

Позов торкається понад 1 млн жителів штату. У разі програшу в суді Facebook загрожував штраф до $6 млрд.

Фото: Unsplash, Forbes

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду