Капіталізація Apple вперше в історії перевищила $2 трлн

Капіталізація Apple вперше в історії перевищила $2 трлн

11:55,
20 Серпня 2020
1949

Капіталізація Apple вперше в історії перевищила $2 трлн

11:55,
20 Серпня 2020
1949
Капіталізація Apple вперше в історії перевищила $2 трлн
Капіталізація Apple вперше в історії перевищила $2 трлн
Автори:
Щоб подвоїти капіталізацію у компанії пішло було всього 2 роки.

Капіталізація Apple перевищила $ 2 трлн. Це рекорд для компаній, відкрито торгуються на біржі, повідомляє CNN.

До позначки $2 трлн наближаються головні конкуренти Apple - Amazon та Microsoft. Обидві компанії зараз оцінюються в $1,6 трлн. Дещо відстає Google з вартістю $1 трлн. 

Акції Apple почали активно рости після оголошення квартальних результатів на початку серпня. Попри коронавірус, компанія показала хороші продажі, рекордні для кварталу.  

На початку пандемії вартість компанії впала на $300 млрд, однак після того, як люди почали купувати техніку для віддаленої роботи, акції компанії почали стрімко зростати. Зараз вартість однієї акції Apple складає $ 467.

Apple стала першою компанією, яка подолала позначку в $ 1 трлн капіталізації. На це пішло 42 роки. Щоб подвоїти капіталізацію у компанії пішло було всього 2 роки.

Раніше дорожче коштувала лише державна нафтова компанія Saudi Aramco з Саудівської Аравії, що виставила на торги невеликий відсоток акцій. Цього вистачило, щоб показати рекордну капіталізацію. Втім, після падіння цін на нафту Apple обійшла Saudi Aramco.

Нагадаємо, співзасновник Apple Стів Возняк подав до суду на YouTube та Google, тому що вони розміщують відео, де від його імені пропонується користувачам надіслати біткоіни і начебто отримати назад вдвічі більше.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду