Apple «схудла» на $100 млрд після презентації квартального звіту

Apple «схудла» на $100 млрд після презентації квартального звіту

11:38,
30 Жовтня 2020
1773

Apple «схудла» на $100 млрд після презентації квартального звіту

11:38,
30 Жовтня 2020
1773
Apple «схудла» на $100 млрд після презентації квартального звіту
Apple «схудла» на $100 млрд після презентації квартального звіту
Автори:
Згідно зі звітом компанії, в четвертому кварталі продажі iPhone скоротилися на 20,7% в порівнянні з четвертим кварталом 2019 року.

Акції компанії Apple упали на 5% після публікації квартального звіту, в якому говорить про падіння продажів iPhone і відсутності прогнозу компанії за обсягами продажів на наступний квартал. Падіння ціни акцій знизило ринкову вартість Apple на $ 100 млрд, повідомляє Reuters.

Згідно зі звітом компанії, в четвертому кварталі продажі iPhone скоротилися на 20,7% в порівнянні з четвертим кварталом 2019 року. Крім того, упали  обсяги продажів iPhone в Китаї за звітний період - на 28%.

Падіння продажів пов'язують з відстрочкою на кілька тижнів презентації нових продуктів Apple. Протягом останніх семи років компанія незмінно проводить презентації у вересні кожного року. У 2020 році подія відбулася в жовтні.

Негативна реакція ринку на квартальний звіт Apple також пояснюється відсутністю прогнозу компанії про обсяги продажів на наступний квартал. Apple пояснює відсутність прогнозу невизначеністю, викликаною пандемією COVID-19.

Згідно з даними квартального звіту, виручка Apple склала $ 64,7 млрд, що вище за очікування аналітиків на $700 000. Продажі комп'ютерів Mac за звітний період виросли на 29% (у річному вираженні) до $9 млрд, планшетів iPad - на 46% (до $ 6, 8 млрд). Виручка сервісів збільшилася на 16% (до $ 14,5 млрд).

Як повідомив глава Apple Тім Кук, кількість користувачів платформ компанії зросла на 35 млн чоловік до 585 млн чоловік. Очікується, що до кінця року цей показник збільшиться до 600 млн осіб.

Нагадаємо, у серпні капіталізація Apple перевищила $2 трлн. Це рекорд для компаній, відкрито торгуються на біржі. Акції Apple почали активно рости після оголошення квартальних результатів на початку серпня. Попри коронавірус, компанія показала хороші продажі, рекордні для кварталу. 

До позначки $2 трлн наблизилися головні конкуренти Apple - Amazon та Microsoft. Обидві компанії зараз оцінюються в $1,6 трлн. Дещо відстає Google з вартістю $1 трлн. 

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду