Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії

Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії

15:10,
2 Грудня 2016
1523

Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії

15:10,
2 Грудня 2016
1523
Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії
Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії
Автори:
Вчені з університету Торонто створили нейромережу, яка вміє складати пісні про предмети, «побачені» на фотографіях.

Про це повідомляє The Guardian

Дослідники попередньо навчили програму за допомогою бази даних, яка складалася з 100 годин музики, а для того, щоб навчити нейромережу генерувати тексти, вчені використовували 51 годину аудіозаписів текстів пісень (без музики) і композицію Just Dance. Дослідники залишали тільки ті слова, які зустрічалися частіше чотирьох разів, тому словниковий запас штучного інтелекту виявився невеликим — всього 3390 слів. З їхньою допомогою він навчився складати власні поп-хіти і співати їх зі швидкістю 1 удар на слово (1 beat per word). 

У ході експерименту вчені «показали» створеній програмі різдвяну картинку, до якої вона підібрала текст і мелодію, а потім заспівала пісню.

Раніше повідомлялося про те, що штучний інтелект зрівнявся в тесті IQ з чотирирічними дітьми. Автори використали тест WPPSI третього видання, який застосовується для дітей віком від 2,5 до 7 років. Щоб адаптувати видання для комп'ютерної програми, вчені використовували додаткові модулі, що переводять текстові питання в набір ключових слів. 

Також нагадуємо, що штучний інтелект створив трейлер до фільму про штучний інтелект. Кінокомпанія 20th Century Fox звернулася за допомогою до розробників суперкомп'ютера IBM Watson в створенні трейлера до фантастичного трилеру «Морган». Головна героїня фільму - це робот, який виглядає, як дівчина-підліток. За сюжетом фільму, Морган нападає на одного із вчених в лабораторії. Згодом в дослідницький центр прибуває консультант з управління ризиками, яка має вирішити, наскільки небезпечною є Морган і чи залишати її живою. IBM Watson продивився фільм, а потім запропонував 10 фрагментів, які найбільше підходять для трейлера. Потім ці моменти були змонтовані фахівцями IBM.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду