ms.detector.media
MediaSapiens
02.12.2016 15:10
Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії
Штучний інтелект створив різдвяну пісню по фотографії
Вчені з університету Торонто створили нейромережу, яка вміє складати пісні про предмети, «побачені» на фотографіях.

Про це повідомляє The Guardian

Дослідники попередньо навчили програму за допомогою бази даних, яка складалася з 100 годин музики, а для того, щоб навчити нейромережу генерувати тексти, вчені використовували 51 годину аудіозаписів текстів пісень (без музики) і композицію Just Dance. Дослідники залишали тільки ті слова, які зустрічалися частіше чотирьох разів, тому словниковий запас штучного інтелекту виявився невеликим — всього 3390 слів. З їхньою допомогою він навчився складати власні поп-хіти і співати їх зі швидкістю 1 удар на слово (1 beat per word). 

У ході експерименту вчені «показали» створеній програмі різдвяну картинку, до якої вона підібрала текст і мелодію, а потім заспівала пісню.

Раніше повідомлялося про те, що штучний інтелект зрівнявся в тесті IQ з чотирирічними дітьми. Автори використали тест WPPSI третього видання, який застосовується для дітей віком від 2,5 до 7 років. Щоб адаптувати видання для комп'ютерної програми, вчені використовували додаткові модулі, що переводять текстові питання в набір ключових слів. 

Також нагадуємо, що штучний інтелект створив трейлер до фільму про штучний інтелект. Кінокомпанія 20th Century Fox звернулася за допомогою до розробників суперкомп'ютера IBM Watson в створенні трейлера до фантастичного трилеру «Морган». Головна героїня фільму - це робот, який виглядає, як дівчина-підліток. За сюжетом фільму, Морган нападає на одного із вчених в лабораторії. Згодом в дослідницький центр прибуває консультант з управління ризиками, яка має вирішити, наскільки небезпечною є Морган і чи залишати її живою. IBM Watson продивився фільм, а потім запропонував 10 фрагментів, які найбільше підходять для трейлера. Потім ці моменти були змонтовані фахівцями IBM.  

ms.detector.media