Всеукраїнський урок з медіаграмотності відбудеться 7 листопада

Всеукраїнський урок з медіаграмотності відбудеться 7 листопада

16:15,
18 Жовтня 2024
427

Всеукраїнський урок з медіаграмотності відбудеться 7 листопада

16:15,
18 Жовтня 2024
427
Всеукраїнський урок з медіаграмотності відбудеться 7 листопада
Всеукраїнський урок з медіаграмотності відбудеться 7 листопада
До спільного перегляду трансляцій на телеканалі «Суспільне Культура» та на ютуб-каналі «Перший» запросили приєднатися всі школи України.

7 листопада об 11:00 розпочнеться Всеукраїнський урок з медіаграмотності. Урок транслюватиметься на телеканалі «Суспільне Культура» та на ютуб-каналі «Перший». Про це повідомив «Фільтр» на своїй фейсбук-сторінці.

«Запрошуємо всі школи України приєднатися до трансляції та організувати спільний перегляд уроку у своїх закладах освіти», — йдеться в повідомленні.

Цьогорічний урок проходитиме у форматі командного квесту: п’ятеро підлітків віком 12-16 років виконуватимуть інтерактивні завдання з історії, фактчекінгу і штучного інтелекту разом із зірковими гостями. Експертами та наставниками для учнів будуть:

  • телеведуча і громадська діячка Маша Єфросиніна;
  • історик, автор і ведучий проєкту «Історія без міфів» Владлен Мараєв;
  • експерт у галузі штучного інтелекту, засновник компаній, що працюють на основі ШІ, автор книги про штучний інтелект Олександр Краковецький;
  • фактчекерка, авторка антифейкового проєкту «НотаЄнота» Альона Романюк.

Вестиме урок цьогоріч телеведучий Тімур Мірошниченко, який коментував «Євробачення».

Класам, які долучаться до уроку з медіаграмотності онлайн, пропонується позмагатися за головний приз — поїздку до одного з наймальовничіших міст України на зимові свята. Для цього потрібно відсканувати QR-код у кінці уроку і пройти тест для перевірки знань. Клас, який зробить це найшвидше та дасть найбільше правильних відповідей, отримає головний приз.

Ще один клас зможе отримати набір подарунків від партнерів. Для цього потрібно:

  1. Зробити спільне селфі, як усім класом дивитеся Національний урок з медіаграмотності.
  2. Опублікувати це фото в соціальних мережах вашої школи або на особистих сторінках у фейсбуці або інстаграмі та написати свої враження від уроку.
  3. Поставити гештег #УрокМедіаграмотності2024 і зробити сторінку публічною, щоб організатори змогли побачити ваш пост.

Серед тих, хто опублікує фото з гештегом, випадковим чином розіграють набір подарунків від партнерів.

Всеукраїнський урок з медіаграмотності реалізовує національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій та «Суспільне Мовлення» за підтримки UNDP Ukraine /ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії.

Детальніше про Веукраїнський урок з медіаграмотності повідомлено на сайті «Фільтра». Трансляція вестиметься за посиланням.

Нагадаємо, минулого року всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими» в день його проведення, 6 жовтня, одночасно переглядали 70 тисяч користувачів під час трансляції на платформі «Ютуб» і 30 тисяч глядачів у телеефірі «Суспільного Культура». 185 тисяч користувачів перейшли на сайт «Фільтра», а медіаохоплення склало майже 600 тисяч контактів з аудиторією.

Фото: Всеукраїнський урок з медіаграмотності / «Фільтр»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду