У Вікіпедії розпочинається Тиждень української мови

У Вікіпедії розпочинається Тиждень української мови

11:20,
15 Жовтня 2024
323

У Вікіпедії розпочинається Тиждень української мови

11:20,
15 Жовтня 2024
323
У Вікіпедії розпочинається Тиждень української мови
У Вікіпедії розпочинається Тиждень української мови
Мета кампанії — створити та відредагувати якомога більше статей про українську мову та літературу у Вікіпедії.

З 15 жовтня до 5 листопада відбуватиметься Тиждень української мови у Вікіпедії. Міністерство культури та стратегічних комунікацій України і громадська організація «Вікімедіа Україна» приурочили кампанію до Дня української писемності та мови.

Усіх охочих закликають долучитися до акції, створити та вдосконалити статті на тему української мови й літератури в українськомовному розділі Вікіпедії.

«Мова — це більше, ніж засіб спілкування. Це наша історія, наші цінності й наша спільна пам’ять. Сьогодні важливо не лише говорити українською, але й робити все можливе для поширення її в інформаційному просторі, і цей проєкт — чудова можливість зробити внесок у її розвиток. Ця ініціатива, допоможе зберегти і примножити українську мову на глобальному рівні», — зазначив міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький.

Щоб долучитися до кампанії, потрібно зареєструватися у Вікіпедії та створити чи поліпшити принаймні одну статтю на тему української мови або літератури.

Найактивніші учасники та учасниці, а також автори та авторки найкращих статей отримають сувеніри та подарунки.

«Вікіпедію створюють і розвивають волонтери — будь-хто може започаткувати нову або покращити будь-яку існуючу статтю. Тож ми сподіваємося, що Тиждень української мови стане хорошою мотивацією для експертів та експерток у галузі — науковців, учителів, викладачів, студентів, бібліотекарів — долучитися до розбудови найбільшої вільної енциклопедії, якою користуються мільйони людей. Водночас у Вікіпедії немає формальних обмежень щодо того, хто може долучитися до роботи над тією чи іншою темою. Достатньо лише трохи часу й мотивації, щоб опрацювати авторитетні зовнішні джерела і створити або поліпшити на їхній основі енциклопедичну статтю», — зазначив  голова правління ГО «Вікімедіа Україна» Ілля Корнійко.

Детальніше про умови, вимоги до статей та призи читайте на сторінці проєкту у Вікіпедії.

Фото: ГО «Вікімедіа Україна» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду