Нацполіція має доступ майже до 60 тисяч камер відеоспостереження

Нацполіція має доступ майже до 60 тисяч камер відеоспостереження

18:30,
26 Вересня 2024
926

Нацполіція має доступ майже до 60 тисяч камер відеоспостереження

18:30,
26 Вересня 2024
926
Нацполіція має доступ майже до 60 тисяч камер відеоспостереження
Нацполіція має доступ майже до 60 тисяч камер відеоспостереження
З прийняттям закону МВС зможе визначати права адміністраторів у системі відеоспостереження, обсяги інформації та терміни її зберігання, а також обов’язкове логування всіх доступів.

На сьогодні Нацполіція має доступ до майже 60 тисяч камер відеоспостереження, які розміщені на території України. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко у інтерв’ю «Укрінформу».

«Усі ці камери розподілені у різних структурах і об’єднані у різні системи регіонального і місцевого рівнів. На найвищому рівні камери об’єднані інтеграційною платформою Національної поліції. У МВС планують об’єднати усі наявні рівні в один, який буде розміщений у міністерстві», — поінформував Тимченко. — До вказаної, верхньорівневої, платформи зможуть бути підʼєднані решта вже розгорнутих систем, що працюють тепер на території України»

За його даними, таких систем, що належать субʼєктам різних форм власності, наразі є понад 600.

Коментуючи побоювання експертів щодо того, що будь-яка надмірна концентрація інформації з відеокамер є загрозою, він пояснив, що МВС, як і фахівці з інформаційної безпеки, дотримується думки, що для цього має бути єдиний адміністратор.

«Тоді й адмініструвати легше, і легше визначити відповідального та впроваджувати єдині стандарти з інформаційної безпеки. Якщо стандартів немає, і якщо відповідальність розпорошена серед 600 адміністраторів наявних систем, то, звичайно, тоді вразливостей набагато більше. Тому законопроєктом про єдину систему відеомоніторингу і передбачено впровадження єдиної системи, яка має бути об’єднана у Міністерстві внутрішніх справ», — заявив заступник міністра.

За його словами, з прийняттям закону МВС зможе визначати права адміністраторів, терміни зберігання інформації, обсяги інформації, а також обов’язкове логування всіх доступів.

Заступним міністра також запевнив, що МВС не має наміру використовувати для розбудови єдиної системи відеоспостереження програмне забезпечення та обладнання, яке виготовляють у РФ або в країні, яка має зв’язки із нею.

«Ми вже звернулися до Кабінету Міністрів України за роз’ясненням щодо встановлення єдиного регулятора, який буде визначати, яке саме програмне забезпечення точно не можна використовувати або яке рекомендовано використовувати», — уточнив він.

Нагадаємо, законопроєкт № 11031 «Про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки», який забезпечить законодавче підґрунтя для функціонування в Україні масштабної системи відеомоніторингу, на початку вересня включили до порядку денного розгляду Верховної Ради.

Фото: заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко / «Укрінформ»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду