Журналістка телеканалу «Еспресо» презентувала книгу «Жінки на війні»

Журналістка телеканалу «Еспресо» презентувала книгу «Жінки на війні»

19:25,
23 Серпня 2024
1221

Журналістка телеканалу «Еспресо» презентувала книгу «Жінки на війні»

19:25,
23 Серпня 2024
1221
Журналістка телеканалу «Еспресо» презентувала книгу «Жінки на війні»
Журналістка телеканалу «Еспресо» презентувала книгу «Жінки на війні»
Історії військовослужбовиць, представлені у книзі, авторка Христина Парубій зібрала під час роботи над однойменним телепроєктом.

У Львові, сьогодні, 23 серпня, відбулася презентація книги «Жінки на війні», в основу якої лягли репортажі та інтерв’ю із двадцятьма військовослужбовицями, проведені журналісткою телеканалу «Еспресо» Христиною Парубій.

Дебютна книга авторки ґрунтується на журналістських публікаціях, присвячених жінкам, які стали військовими, щоб боротися проти російської агресії.

«Це історії про жінок, які добровільно пішли у військо, про їхній вибір і шлях. Це бойові медикині, звязківиці, командирки. Одна із них з-поміж однокурсників найкраще водила БТР. Ці жінки показують, що можуть виконувати бойові завдання на рівні із чоловіками», — прокоментувала Христина Парубій «Детектор медіа».

За її словами, ще кілька років тому, як розповідали під час інтерв’ю, у війську пропонували лише два види занять — бути зв’язківицею або працювати із документами, однак ситуація змінюється.

«Книга показує, що жінки у війську можуть займатися не лише цим. Ми сьогодні маємо говорити про те, що жінки мають мати своє місце і роль в українському війську. Вони роблять це добровільно. Залишають свої сімї, дітей, і йдуть до війська, щоб захищати свою державу, Україну. Ми, цивільні громадяни, маємо знати про тих, хто нас сьогодні захищає», — додала авторка.

книга «Жінки на війні»

Христина Парубій зазначила, що кожна з 20 історій — унікальна, усі героїні книги мали свої причини обрати службу у війську. Оповідь у книзі викладена від першої особи, кожна сама розповідає власну історію.

На читачів чекають історії військових: Вікторії Трач, Юлії Римаренко («Малої»), Анни («Гайки»), Юлії Сідорової («Куби»), Вікторії Ковач («Авіцени»), «Іскри», Олени («Мари»), яка загинула на війні, Ірини Мельник («Сабріни»), Ірини Коваленко («Відьми»), Людмили Кравчук, Дар'ї («Блискавки»), яка загинула на війні, «Відьми», Яни («Бренди»), Надії («Професора»), Ольги Біщук, Вікторії Сотнікової, Ірини iSky, Емілії Савосіної («Мілки»), Ірини Клейменової та Ірини Цибух, яка загинула на війні.

У кінці кожної історії вміщено QR-код, що веде за посиланням на випуски проєкту «Жінки на війні» на телеканалі «Еспресо».

Христина Парубій упорядкувала книгу спільно із філософинею Іриною Берлянд, «Жінки на війні» вийшли друком у львівському видавництві «Дух і Літера».

У Києві презентація книги «Жінки у війні» відбудеться у межах галузевого видавничого форуму Kyivbookfest, який проходитиме 5-8 вересня.

Фото: презентація книги «Жінки на війні» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду