Журналіст-викладач під час військової служби написав книгу «Подільський тризуб»

Журналіст-викладач під час військової служби написав книгу «Подільський тризуб»

17:15,
29 Червня 2023
2701

Журналіст-викладач під час військової служби написав книгу «Подільський тризуб»

17:15,
29 Червня 2023
2701
Журналіст-викладач під час військової служби написав книгу «Подільський тризуб»
Журналіст-викладач під час військової служби написав книгу «Подільський тризуб»
Книга розповідає про становлення та бойовий шлях З6-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ.

Цього місяця у видавничому домі «Гельветика» вийшла друком книга письменника та журналіста Сергія Соловйова «Подільський тризуб». У художньо-документальній повісті відображаються події становлення та бойового шляху З6-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ впродовж квітня-грудня 2022 року, повідомив MediaSapiens автор видання.

«До війни я працював доцентом Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Із цієї посади й був мобілізований у березні 2022 року. У квітні 2022 року був зарахований у щойно створений 36-й окремий стрілецький батальйон ЗСУ на Хмельниччині, в якому і служу, — розповів Сергій Соловйов. — Із перших днів командування запропонувало писати книжку про батальйон. У жовтні–грудні писав, паралельно виконуючи посадові обов’язки».

За його словами, імена, дати та події, відображені в «Подільському тризубі», — справжні. Читачі, зокрема, дізнаються, про його участь у військових подіях у Сумській, Донецькій та Харківській областях у другій половині 2022 року.

«Я намагався зафіксувати шлях нашого батальйону, зберегти в пам’яті основні події війни, а також висловити вдячність нашим помічникам-волонтерам. До речі, на обкладинці — наш кулеметник Олексій Бабійчук і це мить бою», — розповів Олександр Соловйов та додав, що фактаж обрамлений його суб’єктивним авторським баченням.

У День Конституції командування 36-го ОСБ ЗСУ відвідало Хмельницьку обласну бібліотеку для дітей імені Т. Г. Шевченка та подарувало примірники книги для юних читачів з автографами.

«Особливо цінною для нас є художньо-документальна повість про 36 ОСБ “Подільський тризуб”, яку сьогодні презентували військові, — зазначили в бібліотеці. — Розповіді бійців, їхня участь у відсічі агресора та боротьбі з ворогом, який несамовито вдерся у нашу країну — війна зсередини, не може залишити байдужим жодного, хто читатиме цю книгу».

Уточнимо, до роботи в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Сергій Соловйов працював журналістом. Друкувався у «Газеті по-київськи», газеті «День», онлайн-виданні «Вікна» та вів радіопрограму на каналі «Культура» під назвою «Місце зустрічі  Спілка письменників».

Нагадаємо, у країні триває благодійний проєкт «Книга на фронт», у межах якого кожен охочий може передати літературу українським захисникам.

Фото Сергія Соловйова

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
08:52 / 12.01.2024
Придбати книгу Сергія Соловьова "Подільський тризуб". Мій син проходить службу в 36 ОСБ.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду