Ютуб і тікток зменшують час перегляду телебачення та фільмів, — Variety

Ютуб і тікток зменшують час перегляду телебачення та фільмів, — Variety

10:50,
17 Липня 2024
994

Ютуб і тікток зменшують час перегляду телебачення та фільмів, — Variety

10:50,
17 Липня 2024
994
Ютуб і тікток зменшують час перегляду телебачення та фільмів, — Variety
Ютуб і тікток зменшують час перегляду телебачення та фільмів, — Variety

Тимчасом як телебачення втрачає перегляди, відео в соцмережах стає все більш значущою часткою за часом перегляду та впевнено конкурує з контентом онлайн-платформ за передплатою. Про це йдеться у звіті «The Race to Replace TV», підготовленому в медіа Variety.

Тікток, орієнтований на відео, випереджає всі інші соціальні мережі за часом перегляду: користувачі витрачають у застосунку в середньому 2,48 години на день станом на березень 2024 року, згідно з даними Media Identity.

Середній час перегляду відеоконтенту в соцмережах у 2024 році

Відео із соцмереж стає все більшим шматком пирога загального перегляду з кількох причин.

Відео дедалі більше домінує над іншими активностями користувачів у найбільших соцмережах, оскільки вони перейшли до стратегій орієнтації на короткі відео, щоб конкурувати з тіктоком. На перегляд відео станом на 2024 рік в середньому припадає 58,8% часу, проведеного на день у соцмережах, порівняно з 480% у 2021 році.

Молодша аудиторія дистанціюється від перегляду телебачення та фільмів. Молоді люди здебільшого мають багатокомпонентні медіадієти, які включають багато ігор, перегляд відео на платформах без передплати та в соціальних мережах. Водночас це означає, що вони витрачають значно менше часу на перегляд телевізора та фільмів порівняно із глядачами старшого віку. За даними дослідження Hub Entertainment Research, на спільний перегляд телепередач і фільмів припадає лише 32% медіачасу серед 13–24-річних, проти 59% у споживачів віком від 35 років.

Згідно з результатами опитування Deloitte, проведеного в жовтні 2023 року, і представники покоління Z, і міленіали частіше відповідали, що вони віддають перевагу відеоконтенту із соцмереж і прямим трансляціям, аніж старим та новим телешоу чи фільмам.

Короткі відео та контент, створений користувачами, який споживається на соціальних платформах, підвищує ймовірність того, що цей перегляд почне з’їдати залучення до телешоу та фільмів. За даними Hub Entertainment Research, частина користувачів визнали, що їхній перегляд непреміумного онлайн-відео фактично зменшив час, який вони витрачають на перегляд серіальних шоу та фільмів на телебаченні.

Мобільний екран виходить на перше місце, замінюючи телевізор, та й відео з соцмереж також дивляться з екранів CTV. За даними Hub Entertainment Research, смартфони вже стали найбільш використовуваними екранами для перегляду будь-якого відеоконтенту, перегнавши на 1% телевізори. Цей розрив значно більшим серед молодих людей. Перегляд відео з соцмереж на телевізійних екранах конкурує із контентом онлайн-платформ, доступним за підпискою. Перегляд CTV в ютубі став масовим, тікток та ікс (твітер) також розглядають можливість запустити CTV-застосунки.

Платформи коротких відео поступово збільшують їхню тривалість для авторів контенту, шо має стимулювати триваліші сеанси перегляду. Зокрема, намагаючись стати більше схожим на ютуб, тікток тестує можливість завантаження відео тривалістю 60 хвилин.

Фото: ілюстративне / Variety

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду