В Росії почалися збої в роботі ютубу, у вересні платформу можуть заблокувати, — ЗМІ

В Росії почалися збої в роботі ютубу, у вересні платформу можуть заблокувати, — ЗМІ

14:04,
12 Липня 2024
1392

В Росії почалися збої в роботі ютубу, у вересні платформу можуть заблокувати, — ЗМІ

14:04,
12 Липня 2024
1392
В Росії почалися збої в роботі ютубу, у вересні платформу можуть заблокувати, — ЗМІ
В Росії почалися збої в роботі ютубу, у вересні платформу можуть заблокувати, — ЗМІ
Джерела «Медузи» вважають, що офіційна версія Кремля про проблеми з обладнанням Google — неспроможна, і йдеться про умисне уповільнення ютубу.

Компанія «Ростелеком» 12 липня попередила про можливі збої та уповільнення роботи відеохостингу YouTube на території Росії. На думку джерел ЗМІ, йдеться про початок умисного уповільнення ютубу, а вже у вересні платформу у Росії можуть заблокувати.

Як повідомляє Meduza, причиною проблем «Ростелеком» назвав «технічні проблеми в роботі обладнання Google», яке застосовується для кешування та прискорення завантаження контенту сервісів Googlе, в основному відеохостингу YouTube (система Google Global Cache).

Версію про проблеми з обладнання підтримав і прессекретар очільника Кремля Дмитро Пєсков. Він запевнив, що російська влада не планує обмежувати доступ до ютубу. «Ні, таких планів не було... Йдеться про проблему з обладнанням, яке вже більше двох років ніяких не оновлюється. Інших пояснень тут не може бути», — передає його слова агентство «Интерфакс».

Натомість джерело «Медузи» в телекомунікаційній галузі назвало версію «Ростелекому» про проблеми з обладнанням Google неспроможною. На думку співрозмовника, йдеться про початок умисного уповільнення ютубу. Він також зазначив, що «Роскомнагляд» має достатньо інструментів, щоб уповільнювати роботу сервісів, як це було, наприклад, із твітером. Зі збоями в роботі ютубу, за його словами, користувачі в Росії почали стикатися 11 липня.

При цьому російське видання «Газета.ру» з посиланням на джерело, близьке до Кремля, і джерело в компанії, яка займається збиранням інформації для силових структур РФ, повідомляє, що вже у вересні платформу Youtube у Росії можуть заблокувати, передає The Moscow Times.

«Протягом липня-серпня буде якась деградація, тобто в окремих регіонах погіршуватимуться умови роботи ютубу. У якихось сповільнюватиметься, у якихось підгальмовуватиме сайт, десь застосунок відвалюватиметься. А у вересні почнеться блокування», — стверджує джерело у владних колах РФ.

Нагадаємо, раніше «Репортери без кордонів» (RSF) висловили занепокоєння через те, що російський регулятор «Роскомнагляд» експериментує з використанням штучного інтелекту для контролю інформації в інтернеті.

Торік у серпні стало відомо, що «Ростелеком» тестував «внутрішній сервіс доступу до ютубу», який фільтрує контент популярного відеохостингу.

Фото: Shutterstock

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду