У Великій Британії створили першого ШІ-кандидата в депутати

У Великій Британії створили першого ШІ-кандидата в депутати

13:40,
11 Червня 2024
700

У Великій Британії створили першого ШІ-кандидата в депутати

13:40,
11 Червня 2024
700
У Великій Британії створили першого ШІ-кандидата в депутати
У Великій Британії створили першого ШІ-кандидата в депутати
Власником ШІ-Стіва є кандидат на позачергові вибори до британського парламенту Стів Ендакотт.

Британський бізнесмен Стів Ендакотт, який на виборах 2022 року не пройшов від Консервативної партії та висунув незалежно свою кандидатуру на позачергові парламентські вибори 4 липня, презентував першого в світі цифрового кандидата в депутати, створеного за допомогою технологій штучного інтелекту. Про це повідомило видання The Independent.

В інтерв’ю виданню Стів Ендакотт, який позиціонує себе як «капіталіст із соціалістичним сумлінням», заявив, що буде просто «посудиною» для свого штучного альтер-его, ШІ-Стіва. У разі виграшу на виборах пообіцяв фізично відвідати парламент і проголосувати за програму цифрового кандидата Стіва, узгоджену з виборцями.

«Ми налаштовані серйозно», — сказав він.

Засновник партії «Розумніша Велика Британія» Стів Ендакотт / The Independent

За його словами, на етапі кандидування ШІ-Стів буде спілкуватися з виборцями та реагувати на важливі для них запитання. Онлайн прихильники бачитимуть аватар реального Стіва Ендакотта й чутимуть його голос.

Стів Ендакотт також розповів, що розчарувався в традиційній політиці після того, як штаб Консервативної партії доручив йому балотуватися в Рочдейлі, де він не мав шансів перемогти. Передвиборча кампанія слабо враховувала інтереси молоді та пріоритет у спілкуванні через соцмережі. Створюючи новий політичний проєкт, Ендакотт обіцяє «революціонізувати саму демократію».

«Я просто трохи нерозумний, коли мені кажуть, що робити. Ось і вся ідея демократії. Ви повинні відкинути свою особисту політику, своє власне его, і робити те, чого справді хочуть ваші виборці, що є досить радикальним у політиці», — сказав він.

Кандидат розповів, що його новостворена партія «Розумніша Велика Британія» не була зареєстрована до участі в позачергових парламентських виборах через технічну помилку виборчої комісії, тому він балотується як незалежний кандидат. Разом із цим він сподівається, що в подальшому до його партії приєднається багато інших ботів зі штучним інтелектом.

Фото: ШІ-кандидат у депутати Стів / The Independent 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду