Міністерство фінансів запустило інтерактивний сайт матриці реформ

Міністерство фінансів запустило інтерактивний сайт матриці реформ

13:13,
5 Червня 2024
467

Міністерство фінансів запустило інтерактивний сайт матриці реформ

13:13,
5 Червня 2024
467
Міністерство фінансів запустило інтерактивний сайт матриці реформ
Міністерство фінансів запустило інтерактивний сайт матриці реформ
Цей інструмент фіксує наявні в офіційних документах умови та рекомендації партнерів.

Міністерство фінансів України 5 червня запустило інтерактивний сайт матриці реформ, погоджених у домовленостях з ЄС, Плані за програмою Ukraine Facility, меморандумі з Міжнародним валютним фондом, угодах зі Світовим банком. Цей інструмент фіксує наявні в офіційних документах умови та рекомендації партнерів, йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну.

«Матриця реформ систематизує умови та рекомендації міжнародних партнерів України в ключових секторах, представлених в офіційних документах, і є аналітичним інструментом ефективного впровадження та моніторингу виконання всіх запланованих заходів», - зазначили у відомстві.

Та додали, що в рамках відкритості та публічності процесу виконання узгоджених із партнерами заходів запущено інтерактивний сайт матриці реформ, на якому можна ознайомитися зі змістом, термінами та графіком виконання умов у різних галузях, а можливість застосування фільтрів до конкретного виконавця, індикатора та його рівня економічного впливу дають змогу провести ретельний аналіз виконання Україною спільно визначених із партнерами заходів.

Як наголосив Мінфін, матриця реформ має чіткі пріоритети за рівнем економічного впливу.

На першому місці йдуть макроекономічні політики, оскільки реформи саме в цій сфері мають найбільш відчутний загальний вплив на державу.

Вони включають податкові та митні реформи з розширення внутрішньої дохідної бази, усунення квазіфіскальних викривлень, підтримання загальної стабільності цін.

Далі йде управління державним сектором та інституціями, що включає зміцнення координації регіональної політики, розроблення вимірюваних планів дій з реформування правоохоронних органів і боротьби з корупцією, а також підвищення спроможностей управління державними інвестиціями, зокрема судових інстанцій.

За ними йдуть структурні реформи, які охоплюють програми на ринку праці та політику, пов'язану з людським капіталом, заходи зі спрощення торгівлі та бізнес-середовища, включно з реформами державних підприємств і корпоративного управління, а також такі сектори, які інтегрують та реформують регулювання, як енергетика, критичні матеріали, сільське господарство і транспорт.

Партнерами в реалізації проєкту є Міністерство економіки, Офіс реформ Кабміну, Світовий банк.

4 червня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка забезпечує моніторинг виконання Матриці реформ.

Нагадаємо, що раніше в Україні запустився сайт, присвячений санкціям, запровадженим проти Росії через її агресію проти України.

Читайте також: 

Фото: reformmatrix

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду