Українські учні навчатимуться за допомогою ШІ, VR-технологій та ігор в «Minecraft»

Українські учні навчатимуться за допомогою ШІ, VR-технологій та ігор в «Minecraft»

17:10,
28 Травня 2024
967

Українські учні навчатимуться за допомогою ШІ, VR-технологій та ігор в «Minecraft»

17:10,
28 Травня 2024
967
Українські учні навчатимуться за допомогою ШІ, VR-технологій та ігор в «Minecraft»
Українські учні навчатимуться за допомогою ШІ, VR-технологій та ігор в «Minecraft»
ЮНІСЕФ спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та за сприяння МОН відкрили в Україні 16 «Цифрових освітніх центрів».

Школярі в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях зможуть навчатися застосовувати інноваційні цифрові технології в нових Цифрових освітніх центрах. 16 центрів відкрили ЮНІСЕФ спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та за сприяння Міністерства освіти і науки України, повідомили у пресслужбі Асоціації.

«Мета Цифрових освітніх центрів — забезпечення безперервного навчання дітей та підлітків, надолуження освітніх втрат, надання можливості брати участь у заходах неформальної освіти, психоемоційна підтримка дітей і підлітків, їхніх батьків та вчителів, надання можливостей для соціалізації та взаємодії, а також підвищення професійних компетентностей учителів. Пріоритет надано деокупованим територіям та громадам, які наближені до бойових дій», повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Координатор освітніх проєктів ЮНІСЕФ Анатолій Ігнатович розповів, що «у кожній громаді, де працює ЦОЦ, впродовж року навчатимуться учні 1–11 класів першочергово ті, хто має обмежений доступ до освіти та потребує додаткової підтримки у навчанні та психоемоційної підтримки, наприклад, діти з інвалідністю або внутрішньо переміщені діти. Загалом планується охопити 16 тисяч школярів».

Школярі навчаються за допомогою гарнітур віртуальної реальності

У Цифрових освітніх центрах учні зможуть безплатно:

  • за допомогою штучного інтелекту визначити, які предмети й теми зі шкільної програми їм потрібно надолужити;
  • навчатися з використанням інтерактивних кейсових уроків;
  • проходити практичні та лабораторні роботи, використовуючи технології віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності;
  • отримувати індивідуальні консультації для надолуження освітніх втрат через спеціальний застосунок «Убер-Школа»;
  • набувати навички, що мають найбільший попит у XXI столітті, завдяки «Урокам для успішного життя»;
  • розважатись із користю зі спеціальною освітньою програмою «Minecraft»;
  • визначити свій рівень володіння та покращити опанування української та англійської мов;
  • отримати психоемоційну підтримку;
  • сформувати «Паспорт здібностей» до понад тисячі сучасних професій за допомогою сертифікованого профорієнтаційного адаптивного тестування, визначити професію своєї мрії та побудувати індивідуальну траєкторію подальшого навчання та кар’єри.

Асоціація інноваційної та цифрової освіти, що координуватиме діяльність Цифрових освітніх центрів, з початку повномасштабного вторгнення за підтримки МОН України розвиває Мережу українських освітніх хабів, як в Україні, так і в країнах Євросоюзу та у Великій Британії.

Тренінг для координаторів та працівників Цифрових освітніх центрів

«Наша команда прагне не просто відкрити Цифрові освітні центри, а зробити з них справжні освітні хаби для дітей, підлітків та їхніх батьків у громадах, які найбільше потерпають від війни, де б їм було цікаво та корисно, а мешканці громад захотіли б приходити знову і знову», — повідомила виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Додамо, проєкт «Створення цифрових освітніх центрів та надання послуг з психосоціальної підтримки для дітей та молоді» реалізується за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID та Глобального партнерства заради освіти.

Фото: Цифровий освітній центр / Асоціація інноваційної та цифрової освіти

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду