Український інститут книги став членом європейського консорціуму EURead

Український інститут книги став членом європейського консорціуму EURead

14:20,
7 Травня 2024
911

Український інститут книги став членом європейського консорціуму EURead

14:20,
7 Травня 2024
911
Український інститут книги став членом європейського консорціуму EURead
Український інститут книги став членом європейського консорціуму EURead
Участь в організації — важливий крок у культурній дипломатії, що має сприяти популяризації читання та української книги.

Український інститут книги став членом консорціуму європейських організацій EURead, що займається розробкою стратегій, які сприяють промоції читання, реалізацією проєктів для обміну досвідом між національними організаціями, створенням спільних проєктів. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Представлятиме Інститут у EURead заступниця директорки з питань міжнародної співпраці Олена Одинока.

«Для України дуже цінне членство в EURead, адже це можливість популяризувати читання спільно з європейськими колегами, інтегруватися в європейський культурний простір та переймати досвід країн-учасниць і використовувати його задля посилення розвитку читання в Україні» повідомили в Українському інституті книги.

Першою подією за участі Українського інституту книги стало попереднє засідання щодо планування стратегії EURead. Наступною буде онлайн-конференція «PISA and PIRLS results by country: Trends, contrasts, and implications for our work», що відбудеться 8 травня.

Уточнимо, до EURead входить 33 організації з 22 європейських країн, які вірять, що читання допомагає повноцінній участі в сучасному культурно різноманітному суспільстві. Метою цієї провідної мережі є обмін знаннями, досвідом і концепціями, а також спільна розробка нових стратегій популяризації читання.

У 2013 році EURead організували загальноєвропейську кампанію «Читаємо вголос, читаємо разом». А в 2018–2020 роках втілили в життя кампанію «Європа читає», спрямовану на підвищення обізнаності про важливість популяризації читання, насамперед на національному рівні. EURead також є партнерами проєкту Європейського дня книги.

Додамо, на національному рівні Український інститут книги активно реалізує стратегію популяризації української книги та читання як способу підняття загального інтелектуального рівня суспільства.

Зокрема, за ініціативи Інституту в Україні у грудні 2023 року відбулася всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання», до якої долучилися як відомі літератори, так і читачі з усієї країни.

Запланована на завтра участь у конференції щодо освітніх результатів дітей та підлітків за системами рейтингування PIRLS та PISA має сприяти виробленню нових освітніх стратегій та практик в Україні. Як відомо, результати PISA, оприлюднені наприкінці 2023 року, засвідчили регрес у читацьких навиках українських підлітків за чотирирічний період.

Фото: заступниця директорки Українського інституту книги Олена Одинока / МКІП

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду