На початку грудня відбудеться національний тиждень читання

На початку грудня відбудеться національний тиждень читання

16:40,
29 Листопада 2023
2898

На початку грудня відбудеться національний тиждень читання

16:40,
29 Листопада 2023
2898
На початку грудня відбудеться національний тиждень читання
На початку грудня відбудеться національний тиждень читання
Учасники акції ділитимуться літературними вподобаннями у соцмережах.

З 4 до 10 грудня в Україні проходитиме всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання». Цьогоріч її гасло — «Бути своїм», повідомили в Українському інституті книги (УІК).

В УІК зазначили, що читання важливих книжок сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно-мовної спадщини держави.

«Читання є важливим у час миру і добробуту, але ще важливішим — у часи випробувань, які випали на нашу долю через війну. Книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. За допомогою Акції ми хочемо привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи книгарню», — зазначили в УІК.

Для участі в акції потрібно опублікувати допис або низку дописів про свої читацькі вподобання в соцмережах з гештегами #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми.

Це можуть бути дописи з переліком важливих для себе книжок, розповідь про книжку, яка справила враження; міркування про важливість читання; заклик до знайомих долучитися до акції та поділитися своїми читацькими історіями.

Офлайн-події «Національного тижня читання» організатори проанонсують у день його початку, 4 грудня.

Зазначимо, за ініціативи УІК проведення всеукраїнського тижня читання було започатковане у 2021 році та припадає на дні підготувань до зимових свят.

Нагадаємо, з 1 до 24 грудня 2023 року в Україні триватиме IV Відкритий марафон з української мови. Долучитися до марафону можуть учні 3–11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а також студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти. Участь є добровільною та безоплатною.

На фото — анонс акції «Національний тиждень читання»

Фото:  Український інститут книги

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду