Lviv BookForum запустив проєкт «Читальня»: книжкові полиці у пунктах незламності

Lviv BookForum запустив проєкт «Читальня»: книжкові полиці у пунктах незламності

14:07,
12 Березня 2024
926

Lviv BookForum запустив проєкт «Читальня»: книжкові полиці у пунктах незламності

14:07,
12 Березня 2024
926
Lviv BookForum запустив проєкт «Читальня»: книжкові полиці у пунктах незламності
Lviv BookForum запустив проєкт «Читальня»: книжкові полиці у пунктах незламності
Книжкові полиці з'являться у пунктах незламності у п'яти областях.

Книжковий фестиваль Lviv BookForum розпочав проєкт «Читальня», у межах якого у пунктах незламності влаштовуватимуть полиці з книгами та настільними іграми. До проєкту вже долучилося 34 видавництва і виробники настолок з усіх куточків України. Про це повідомили організатори.

Як розповіла програмна директорка Lviv BookForum Софія Челяк, переліки книг та ігор для полиць «Читальні» формували, орієнтуючись на актуальні рейтинги та запити бібліотек.

«Списки книг ми сформували на основі рекомендацій та рейтингу партнерів проєкту "Барабука", а також орієнтувалися на запити від бібліотек та топ продажів найбільших книжкових сайтів.

Список ігор ми формували, орієнтуючись на поради видавців настільних ігор. Ми сподіваємося, що наш проєкт стане додатковою підтримкою для громад, адже з початку повномасштабного вторгнення місцеві бібліотеки поповнювалися лише завдяки зусиллям волонтерів, і ми в межах проєкту посилимо роботу колег», — розповіла Софія Челяк.

Як пояснили у Lviv BookForum, назва проєкту відсилає до читалень товариства «Просвіта», розквіт діяльності якого на заході України припав на 20–30-ті роки минулого століття.

«100 років по тому "Читальні" повертаються як символ культурного опору й розвитку попри все — російську повномасштабну агресію й постійні обстріли», — зазначили організатори.

Уже в березні у 131 пункті незламності в Запорізькій, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях облаштують полиці з книжками й настільними іграми, замовленими спеціально для проєкту. До кожного пункту передадуть по 75 видань, серед них література для дітей, нонфікшн, художня література, поетичні збірки тощо. Допомагатимуть у цьому низка громадських організацій, серед яких «Доброчинець», «Вивеземо!», «Ресурсний центр громадських ініціатив», «Білозерський центр регіонального розвитку», благодійний фонд «За Херсонщину».

Додамо, проєкт «Читальня» реалізується ГО «Форум видавців» спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Нагадаємо, Український інститут книги презентував «Інтерактивну мапу книжкової екосистеми України», щоб допомогти книголюбам знаходити книгарні та цікаві події, що загалом має сприяти популяризації читання в Україні.

Фото: проєкт «Читальня» / Lviv BookForum

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду