The New York Times запровадило автоматичне озвучення публікацій

The New York Times запровадило автоматичне озвучення публікацій

07:45,
5 Квітня 2024
1289

The New York Times запровадило автоматичне озвучення публікацій

07:45,
5 Квітня 2024
1289
The New York Times запровадило автоматичне озвучення публікацій
The New York Times запровадило автоматичне озвучення публікацій
Озвучені публікації на новій вкладці «Слухати» вже доступні приблизно половині читачів NYT, що користуються iOS-пристроями.

Видання The New York Times планує зробити більшість своїх статей доступними для прослуховування за допомогою автоматизованого голосу. Це допоможе NYT стати однією з найбільших компаній у світі аудіоновин. Про це повідомляє Axios.

З початку квітня 10% користувачі вебсайтів, застосунків новин і аудіозастосунків NYT отримають доступ до нових автоматизованих озвучок, повідомила старша віцепрезидентка і генеральна менеджерка аудіо- й телевізійного відділу компанії Стефані Прейс.

Прочитані статті також будуть доступні на новій вкладці «Слухати» в головному застосунку для новин The New York Times. Тут представляють найкращі аудіопублікації дня редакції в різних форматах, включно з подкастами, ексклюзивними шоу, озвученими статтями й історіями, начитаними репортерами, які їх написали.

Наразі озвучені публікації у вкладці «Слухати» доступні приблизно половині читачів NYT, що користуються iOS-пристроями. Проте з часом усі користувачі отримають доступ до нової функції.

За словами Стефані Прейс, найближчим часом озвучуватимуть 75% статей, а з часом планують розширити цю функцію для всіх опублікованих статей. Усі статті спершу начитуватиме один автоматичний голос, але в майбутньому видання планує надати користувачам вибір стилю голосу. При цьому очікується, що 15–20% публікацій, особливо більш особисті історії, імовірно, начитуватиме репортер.

NYT розробила технологію озвучення публікацій у партнерстві з компанією з генеративного штучного інтелекту, але з якою саме — видання не розголошує.

«Наразі Times розглядає озвучку статей як можливість підвищити взаємодію зі своїм новинним репортажам, але в якийсь момент вони можуть стати місцем для реклами», — йдеться в публікації Axios.

Додамо, 2023 року компанія опублікувала 2300 аудіозаписів, включно з подкастами, за участю понад 600 журналістів NYT. Торік його подкасти завантажили майже 1 млн разів. Застосунок NYT Audio отримав понад 1 млн завантажень. Флагманський подкаст Times The Daily 2024 року став найпопулярнішим новинним подкастом на Spotify.

Фото: офіс The New York Times у Нью-Йорку / brookfieldproperties

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду