У «Дії» запустили спрощене подання декларацій для чиновників

У «Дії» запустили спрощене подання декларацій для чиновників

13:15,
8 Березня 2024
1551

У «Дії» запустили спрощене подання декларацій для чиновників

13:15,
8 Березня 2024
1551
У «Дії» запустили спрощене подання декларацій для чиновників
У «Дії» запустили спрощене подання декларацій для чиновників
Через «Дію» реалізували збір інформації про доходи членів сімей чиновників.

У застосунку «Дія» для чиновників, які щорічно подають електронні декларації, реалізували оновлення, яке дає змогу оперативно отримати необхідні довідки про доходи членів сім’ї для її повного заповнення. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

«Полегшуємо подання декларації публічного службовця до Національного агентства запобігання корупції (НАЗК). Тепер не потрібно просити членів сім’ї шукати документи та стояти в чергах, щоб отримати довідки для заповнення декларації. Надсилайте запит у “Дію” та отримуйте інформацію за кілька кліків», зазначено у повідомленні.

У Мінцифри пояснили механіку реалізації послуги: після того, як декларант надішле члену своєї сім’ї запит у застосунку «Дія» та отримає його підтвердження, НАЗК збере інформацію з реєстрів про такого члена сім’ї, його активи й доходи з реєстрів та передасть її в особистий кабінет декларанта у формі, як потрібно вказувати в декларації.

Через «Дію» реалізували збір інформації про доходи членів сімей чиновників.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що цифровізація взаємодії громадян із НАЗК продовжуватиметься.

«Це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК. Електронне декларування — це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним. Відкриті дані, відкриті декларації — основа антикорупційної роботи влади», повідомив він.

Нагадаємо, після повномасштабного російського вторгнення електронне декларування для чиновників було зупинене.

5 вересня 2023 року Верховна Рада підтримала законопроєкт, який передбачає відновлення електронного декларування. Однак документом було передбачене відкриття декларацій лише через рік.

20 вересня Верховна Рада України 341 голосом «за» підтримала негайне відкриття декларацій чиновників, а президент Володимир Зеленський 10 жовтня підписав цей закон.

Фото: «Дія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду