077. «Київстар» отримав новий код мобільної мережі

077. «Київстар» отримав новий код мобільної мережі

10:20,
29 Лютого 2024
3520

077. «Київстар» отримав новий код мобільної мережі

10:20,
29 Лютого 2024
3520
077. «Київстар» отримав новий код мобільної мережі
077. «Київстар» отримав новий код мобільної мережі
Новий код отримали, щоб не мати дефіциту вільних номерів у найближчі п'ять років.

Мобільний оператор «Київстар» використовуватиме новий код мережі — 77 (+380 77). Про це повідомила Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

«НКЕК ухвалила рішення видати приватному акціонерному товариству "Київстар" дозвіл на користування кодом мережі призначення "77" для мобільного зв'язку з абонентською ємністю 10 мільйонів негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України терміном на 5 років», — ідеться в повідомленні.

У зверненні до НКЕК компанія «Київстар» пояснила, що додатковий номерний ресурс надасть змогу не допустити виникнення дефіциту вільних номерів у межах уже використовуваних кодів мережі для мобільного зв'язку.

Зараз «Київстар» використовує п’ять національних кодів мережі мобільного зв’язку: 67, 68, 96, 97 і 98. Наразі використання кодів дорівнює 79% їхньої загальної місткості. Ємність кожного з кодів становить 10 мільйонів номерів.

«Вільного номерного ресурсу, що залишився, недостатньо для задоволення потреб абонентів "Київстар" у перспективі найближчих двох років», — сказано в тексті листа компанії.

Також компанія повідомила, що постійно проводить ревізію абонентської бази, в результаті якої звільнені абонентами номери використовуються повторно.

«Строк, після завершення якого виготовляються картки для повторного задіяння звільнених номерів, було зменшено з одного року до мінімально допустимого терміну — місяць для передплачених форм обслуговування. Це призводить до численних скарг абонентів, які придбали стартові пакети з номерами, які нещодавно використовували інші користувачі», — зазначено в ньому.

Нагадаємо, «Київстар» отримав від НКЕК дозвіл на початок тестування технологічного обладнання для 5G-зв'язку.

Фото: «Київстар» / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду