НАЗК склало протокол на премʼєра Шмигаля через розголошення інформації про викривача

НАЗК склало протокол на премʼєра Шмигаля через розголошення інформації про викривача

13:00,
11 Січня 2024
3360

НАЗК склало протокол на премʼєра Шмигаля через розголошення інформації про викривача

13:00,
11 Січня 2024
3360
НАЗК склало протокол на премʼєра Шмигаля через розголошення інформації про викривача
НАЗК склало протокол на премʼєра Шмигаля через розголошення інформації про викривача
НАЗК скерувало адмінпротокол на розгляд суду.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков склав протокол стосовно Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Він незаконно розголосив інформацію про викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків, повідомила пресслужба НАЗК.

Як зазначили в НАЗК, Денис Шмигаль, попередньо розглянувши повідомлення про корупцію від викривача, а саме працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), дав доручення опрацювати таке повідомлення і за результатами поінформувати заявника та Кабмін.

При цьому серед посадовців, яким доручили розглянути повідомлення, зазначено й голову КРАІЛ Івана Рудого, про чиї порушення й повідомлялося.

Дізнавшись про це, посадовець порушив дисциплінарне провадження відносно самого викривача. Однак, відповідно до законодавства, викривача не можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності. З огляду на це НАЗК 5 січня склало протокол стосовно голови КРАІЛ.

У НАЗК пояснили, що Прем’єр-міністр вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 1728 КУпАП, оскільки незаконно розголосив інформацію про викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків.

НАЗК запросило Прем’єр-міністра для ознайомлення з протоколом на 10 січня, але він не з'явився та не повідомив про причини. Тому НАЗК скерувало протокол для розгляду до суду.

«Якщо суд визнає Дениса Шмигаля винним у вчиненні адміністративного правопорушення, то на посадовця буде накладено штраф з позбавленням права обіймати певні посади на один рік, що буде підставою для внесення відомостей стосовно нього до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення», — зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, НАЗК 6 вересня 2023 року запустило «Єдиний портал повідомлень викривачів», на якому люди зможуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.

Фото: Денис Шмигаль / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
еге
14:33 / 11.01.2024
державні крадії радянських людських заощаджень з ощадбанку УРСР і пенсій в пенсіонерів З СЕБЕ-ухилянтів разумкових-зеленських-порошенських-міністерських-депутських сцикунів і ваших дітей-кумів-сватів-родин ПОЧНІТЬ мобілізовуватись, а потім розказуватимете як всим іншим вами скотами обкраденним людям мобілізовуватись!!!!!! ХАЙ ПОДОХНЕ ТРИКРАТНО КРАДУЩИЙ ПЕНСІЇ жидо-клоун зеленський З хряком порошенко-вальцманом!!! Щоб ви там трикратно крадущі наші пенсії при зе-бандитській владі всі отак повиздихали Нах.й!!!!!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду