ВАКС заарештував колишнього очільника Держспецзв’язку на два місяці

ВАКС заарештував колишнього очільника Держспецзв’язку на два місяці

11:15,
23 Листопада 2023
1307

ВАКС заарештував колишнього очільника Держспецзв’язку на два місяці

11:15,
23 Листопада 2023
1307
ВАКС заарештував колишнього очільника Держспецзв’язку на два місяці
ВАКС заарештував колишнього очільника Держспецзв’язку на два місяці
Суд передбачив можливість внесення застави у 25 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд у четвер, 23 листопада, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці колишньому очільнику Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації Юрію Щиголю. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Юрій Щиголь, якого спільно з іншими особами підозрюють у заволодінні державними коштами в сумі понад 62 млн гривень, згідно з рішенням суду, може вийти з-під варти в разі внесення застави у 25 млн гривень.

Нагадаємо, 20 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в заволодінні понад 62 млн гривень державних коштів.

Слідство з’ясувало, що протягом 2020–2022 років власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Цього ж дня Кабінет Міністрів звільнив з посад голову Держспецзв’язку Юрія Щиголя та його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору.

У Держспецзв’язку відреагували на підозру ексголові Юрію Щиголю і заявили, що всі закупівлі від 2020 року проводили з дотриманням законодавства. Відомство закликало утриматись від звинувачень посадовців до рішення суду.

Додамо, Юрій Щиголь був призначений головою Держспецзв'язку 8 липня 2020 року. До цього з 2008 до 2020 року проходив військову службу на оперативних та керівних посадах в СБУ. Займався державною програмою із забезпечення українських бійців безпілотниками «Армія дронів», заснованою в липні 2022 року Міністерством цифрової трансформації, Держспецзв'язку, Генеральним штабом і проєктом United24.

На фото — Юрій Щиголь

Фото: Держспецзв'язку

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду