КРАІЛ оприлюднила перелік з 205 нелегальних гральних вебсайтів

КРАІЛ оприлюднила перелік з 205 нелегальних гральних вебсайтів

12:55,
3 Січня 2024
1309

КРАІЛ оприлюднила перелік з 205 нелегальних гральних вебсайтів

12:55,
3 Січня 2024
1309
КРАІЛ оприлюднила перелік з 205 нелегальних гральних вебсайтів
КРАІЛ оприлюднила перелік з 205 нелегальних гральних вебсайтів
Значна частина нелегальних організаторів онлайн-ігор мають російське походження.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) оприлюднила перелік нелегальних гральних вебсайтів, щоб застерегти громадян про потенційну шкоду та негативні юридично-правові наслідки користування ними.

«З метою всебічного інформування громадян про небезпеку, яку становить участь у грі на нелегальних вебсайтах, комісія з регулювання азартних ігор та лотерей на своєму офіційному вебсайті оприлюднила перелік вебсайтів, яким надіслано вимоги щодо обмеження доступу на (з) території України до вебсайту або його частини», — йдеться в повідомленні.

КРАІЛ обмежила доступ на території України для 205 вебсайтів. Зокрема, для bet2fun1.online, vbet20.com, cosmoslot.site, jokerua.live, favbet.casino, 1xbet.ci тощо.

У КРАІЛ пояснили, що участь у грі на нелегальних вебсайтах для гравців є небезпечною, у першу чергу, через загрозу неправомірного використання персональних даних гравців невідомими особами та відсутність жодних гарантій виплати виграшів.

«Нелегальні організатори не сплачують податків до державного бюджету, не дотримуються встановлених принципів відповідальної гри та не переймаються правами гравців, адже для нелегального організатора основною метою є прибуток», — зазначено у повідомленні.

Також у комісії акцентували на тому, що значна частина нелегальних організаторів насправді мають російське походження, а отже програні на таких ресурсах кошти можуть використовуватися для фінансування збройної агресії ворога проти України.

Для підвищення поінформованості громадян КРАІЛ також опублікувала перелік юридичних осіб, до яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Згідно з переліком, санкції застосовано до 287 юросіб, зокрема до ТОВ «Паріматч», ТОВ «Ліберті», ТОВ «Прогрес», ТОВ «ЛВ Капітал».

Фото: «БізнесЦензор»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду