У Канаді суд прирівняв емодзі до цифрового підпису

У Канаді суд прирівняв емодзі до цифрового підпису

11:22,
7 Липня 2023
1929

У Канаді суд прирівняв емодзі до цифрового підпису

11:22,
7 Липня 2023
1929
У Канаді суд прирівняв емодзі до цифрового підпису
У Канаді суд прирівняв емодзі до цифрового підпису
Канадському фермеру доведеться сплатити штраф за невиконаний контракт через емодзі з великим пальцем догори.

У Канаді суд оштрафував фермера Кріса Ахтера на 82 тисячі канадських доларів, що становить понад 60 тисяч американських доларів, за невиконання угоди про постачання льону. Відправлене фермером емодзі з великим пальцем догори суд потрактував як остаточне підтвердження згадуваної угоди, повідомило ВВС.

До суду звернувся Кент Міклбор, який замовив у Кріса Ахтера у 2021 році 86 тонн льону. Деталі угоди чоловіки узгоджували в телефонній розмові. Опісля Міклборн надіслав фермеру текстове повідомлення з контрактом на доставку та зі словами: «будь ласка, підтвердьте контракт на льон».

Кріс Ахтер відповів на повідомлення емозді з великим пальцем угору, проте льон так і не доставив у дату, вказану в контракті.

Кент Міклборо вважав, що цим емодзі фермер підтвердив угоду, тоді як сам Ахтер, за його словами, поставив палець догори на знак того, що побачив повідомлення.

Суддя став на бік позивача. Він послався на визначення емодзі у Dictionary.com, за яким «цей смайлик використовується для вираження згоди, схвалення або заохочення в цифрових комунікаціях».

Він додав, що хоча підпис є «класичним представленням» підтвердження особи, це не заважає людині використовувати сучасні методи, як-от емодзі, для підтвердження контракту і що емодзі можна використовувати як цифровий підпис.

«Я згоден, що ця справа є новою (принаймні в Саскачевані), але тим не менш, цей суд не може намагатися зупинити хвилю технологій і загального використання», — підсумував суддя.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду