Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди

Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди

17:40,
17 Серпня 2023
1455

Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди

17:40,
17 Серпня 2023
1455
Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди
Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди
Предметом спору стало листування роботодавця та працівника у Slack.

Емодзі у вигляді піднятого догори великого пальця можна інтерпретувати як письмову згоду — таке рішення ухвалила Колегія у цивільних справах Ризького окружного суду. Це рішення опубліковано в анонімізованому вигляді, повідомило Delfi.

Суд розглядав спір між працівником та роботодавцем щодо звільнення. Один із пунктів спору полягав у тому, що роботодавець у робочому чаті на платформі Slack вимагав по середах перебувати в офісі. Позивач, працівник, залишив під цим повідомленням «лайк». Суд дійшов висновку, що це можна розглядати як письмову згоду.

В обґрунтуванні рішення суд послався на статтю 1505 Цивільного закону:  «За виникнення сумнівів щодо значення слів слід брати до уваги їхній зміст та ясно висловлений чи інакше виражений намір учасників». Суд послався на Кембриджський словник, який визначає символ «лайк» як «щось, що отримало схвалення». У рішенні суду також сказано, що позивач обіймав посаду, де він не міг не знати значення цього символу.

Нагадаємо, у  Канаді суд оштрафував фермера Кріса Ахтера на 82 тисячі канадських доларів, що становить понад 60 тисяч американських доларів, за невиконання угоди про постачання льону. Відправлене фермером емодзі з великим пальцем догори суд потрактував як остаточне підтвердження згадуваної угоди

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПЕНСІОНЕРИ
17:05 / 18.08.2023
Трикратний крадій пенсій жидофашист клоун зеленський ХYЙЛО лалала пенсіонерам як ворогам пенсія значить 2100-2700гр. в місяць а полоненим російським зеле-друзям-окупантам на готельне утримання-харчування+безкоштовне лікування зе-клоун ГАНЕБНО дає по 10000гр. в місяць !!! ГАНЬБА зе-Бандитам!!!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду