Оксфордський словник назвав слово 2023 року

Оксфордський словник назвав слово 2023 року

19:45,
4 Грудня 2023
1676

Оксфордський словник назвав слово 2023 року

19:45,
4 Грудня 2023
1676
Оксфордський словник назвав слово 2023 року
Оксфордський словник назвав слово 2023 року
Словом року обрали сленгове rizz, яке означає «стиль, чарівність або привабливість».

В Оксфордському університеті назвали словом року сленгове rizz. Про це йдеться на сайті університету.

Слово, ймовірно, походить від «харизма» (charisma) та означає «стиль, чарівність, привабливість» або «здатність привабити романтичного чи сексуального партнера». 

За даними словника, rizz вперше записали у 2022 році, однак слово набуло популярності у 2023-му після того, як актор Том Голланд в одному з інтерв’ю сказав: «У мене зовсім немає rizz. У мене обмежена rizz» (I have no rizz whatsoever, I have limited rizz).

Серед можливих варіантів цьогорічного слова також розглядали такі слова, як Swiftie (шанувальник Тейлор Свіфт), situationship (неформальні романтичні або сексуальні стосунки) та prompt (інструкція, що дається програмі штучного інтелекту).

У 2022-му укладачі Оксфордського словника англійської мови обрали головним словом goblin mode, який описує модель поведінки, що відкидає суспільні норми та очікування. 

Нагадаємо, за версією американського словника Merriam-Webster, словом 2023 року стало «автентичний» (authentic), яке актуалізувалося на тлі дискусій про розвиток штучного інтелекту.

Окрім цього, словник англійської мови Collins визначив цьогорічним словом «штучний інтелект».

Фото: Oxford Languages / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду