В Україні запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови

В Україні запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови

15:18,
4 Грудня 2023
1300

В Україні запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови

15:18,
4 Грудня 2023
1300
В Україні запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови
В Україні запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови
Проєкт «Робота та відновлення» покликаний допомогти з працевлаштуванням вимушеним переселенцям.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Держагентством відновлення, «Укрпоштою», «Укрзалізницею» та порталом robota.ua запустили проєкт «Робота та відновлення». На сайті можна знайти роботу в транспортній галузі чи зв’язку, будівництві та у сфері відбудови загалом, повідомила пресслужба міністерства.

У межах проєкту створений сайт, який відображає перелік пропозицій посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури.

Пропозиції також містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та проживання.

Наразі на сайті представлено більше тисячі актуальних вакансій. Також там є рекомендації щодо пошуку роботи й відповіді на найбільш часті питання щодо працевлаштування.

«Цей проєкт допоможе забезпечити роботою українців, в тому числі тих, які були змушені залишити свої домівки. А також підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення в цілому», — зазначив віцепремʼєр з відновлення, міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відповідно до результатів опитування щодо викликів у працевлаштуванні вимушено переміщених осіб, проведеного порталом robota.ua за ініціативи Мінвідновлення, переважна більшість опитаних (56,2%) наразі не мають роботи й активно її шукають. При цьому чверть респондентів (26,2%) хоча і працевлаштовані, але шукають краще місце роботи. Більш ніж половина опитаних (64,4%) шукають повну зайнятість, а неповна зайнятість або фриланс цікавить 39% та 16,5% опитаних відповідно.

Фото: сайт «Робота та відновлення»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду