Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію

Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію

17:45,
5 Жовтня 2023
1544

Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію

17:45,
5 Жовтня 2023
1544
Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію
Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію
Кошти, отримані від слухачів курсу, скерують на відновлення архівних плівок українських мультиплікаційних творів у «Довженко-Центрі».

Projector Creative & Tech Institute спільно з командою Національного центру Олександра Довженка започаткували відеокурс «Коротка історія української анімації», у межах якого слухачі дізнаються про історію становлення та сучасний стан анімаційної індустрії в Україні.

«За допомогою курсу можна буде поглибити знання не лише про анімацію, а й про українську культуру загалом — за яких контекстів її творили та творять зараз. Основою дослідження є анімаційна колекція, яку зберігають у Довженко-Центрі в Києві. Студенти вивчать періоди української анімації, особливості кожного з них, переглянуть ексклюзивні фрагменти стрічок та фільми, які дозволять глибше проаналізувати історію індустрії», — йдеться в його анотації.

Кураторами курсу стали:

  • Альона Пензій, кінознавиця, кінокритикиня, культурна менеджерка, провідна кінознавиця в «Довженко-Центрі»;
  • Олег Оліфер, популяризатор та дослідник українського кіно й анімації, комунікаційний менеджер «Довженко-Центру».

Загалом курс містить шість відеолекцій. Під час навчання слухачі курсу дізнаються більше про п’ять періодів історії української анімації:

  • виникнення у 1920–1940 роках: реклама, пропаганда та дитячі історії у перших творах, труднощі й сутички з радянською владою;
  • друге народження в 1950–1970 роках: від смерті Сталіна до впливу європейських анімаційних режисерів та Волта Діснея;
  • застій та розквіт у 1970–1980-х: як в українській анімації знаходилось місце для національних тем, критики системи й державних пропагандистських замовлень;
  • перебудова й незалежність у 1985–2004 роках: від зміни і колапсу радянської політичної системи до викликів після здобуття й у перші десятиліття незалежності України;
  • сучасна українська анімація: як економічні кризи, революції та війна впливають на аніматорів та які теми домінують у їхніх творах сьогодні.

Реєстрація на курс уже відкрита, але доступним на сайті Projector він буде 30 жовтня 2023 року. Вартість курсу становить 1500 гривень. Для тих, хто зареєструється на курс до цієї дати, діятиме знижка 5% — промокод надійде в листі після реєстрації. Усі кошти, отримані від слухачів курсу, скерують на відновлення архівних плівок українських мультиплікаційних творів у «Довженко-Центрі».

На фото: анонс відеокурсу «Коротка історія української анімації»

Фото: Projector Creative & Tech Institute

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду