ms.detector.media
Юлія Поліковська
05.10.2023 17:45
Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію
Projector та «Довженко-Центр» запускають відеокурс про українську анімацію
Кошти, отримані від слухачів курсу, скерують на відновлення архівних плівок українських мультиплікаційних творів у «Довженко-Центрі».

Projector Creative & Tech Institute спільно з командою Національного центру Олександра Довженка започаткували відеокурс «Коротка історія української анімації», у межах якого слухачі дізнаються про історію становлення та сучасний стан анімаційної індустрії в Україні.

«За допомогою курсу можна буде поглибити знання не лише про анімацію, а й про українську культуру загалом — за яких контекстів її творили та творять зараз. Основою дослідження є анімаційна колекція, яку зберігають у Довженко-Центрі в Києві. Студенти вивчать періоди української анімації, особливості кожного з них, переглянуть ексклюзивні фрагменти стрічок та фільми, які дозволять глибше проаналізувати історію індустрії», — йдеться в його анотації.

Кураторами курсу стали:

Загалом курс містить шість відеолекцій. Під час навчання слухачі курсу дізнаються більше про п’ять періодів історії української анімації:

Реєстрація на курс уже відкрита, але доступним на сайті Projector він буде 30 жовтня 2023 року. Вартість курсу становить 1500 гривень. Для тих, хто зареєструється на курс до цієї дати, діятиме знижка 5% — промокод надійде в листі після реєстрації. Усі кошти, отримані від слухачів курсу, скерують на відновлення архівних плівок українських мультиплікаційних творів у «Довженко-Центрі».

На фото: анонс відеокурсу «Коротка історія української анімації»

Фото: Projector Creative & Tech Institute

ms.detector.media