Книга «Позивний для Йова» Олександра Михеда вийшла в аудіоформаті

Книга «Позивний для Йова» Олександра Михеда вийшла в аудіоформаті

12:15,
20 Вересня 2023
1715

Книга «Позивний для Йова» Олександра Михеда вийшла в аудіоформаті

12:15,
20 Вересня 2023
1715
Книга «Позивний для Йова» Олександра Михеда вийшла в аудіоформаті
Книга «Позивний для Йова» Олександра Михеда вийшла в аудіоформаті
Текст начитав сам автор.

У застосунку Megogo стала доступною аудіокнига «Позивний для Йова» Олександра Михеда, в якій письменник розповів про досвід переживання війни ним, його родиною та близькими. Книга відображає думки і переживання багатьох українців протягом першого року повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Це був особливий досвід. Кілька тижнів начитки. Флешбеки і перепроживання. Кілька разів крик. Найдивніші відчуття — начитувати мамину розповідь мені, вловлюючи її інтонації, як вони говорять мною», — ділиться автор.

Зазначимо, перші записи до майбутньої книги письменник почав робити увечері 24 лютого 2022 року, а загалом працював над нею впродовж тринадцяти місяців.

У своїй книзі Олександр Михед розповів про те, що пережив разом із дружиною, про своїх батьків, які майже три тижні були в Бучі під час окупації.

Також у книзі представлена історія військового Євгена Терещенка, який у 2014 році захищав Донецький аеропорт і знову повернувся на фронт під час повномасштабної війни. Також є розповідь від імені журналіста Євгена Спіріна, який допомагав ексгумувати тіла з масових поховань у Бучі.

В одній із історій книги йдеться про 14-річну дівчинку, яка з мамою намагалась виїхати з Бучі.

«Для мене ця книжка це розтягування можливостей. Наскільки далеко ти можеш зайти, описуючи дійсність? Памʼять бреше. Вона хоче сказати, що все було не таким страшним. Хоче вдавати, що цих всіх мікрожахливих деталей не було. Але все одно з'являються спалахи трагедій. Мені важливо тримати спогади перших 13 місяців максимально кристалізованими»,  нещодавно сказав Олександр Михед під час презентації видання у Чернівцях на XIV міжнародних поетичних читаннях Merіdian Czernowitz.

Олександр Михед від початку повномасштабної війни вів також фотощоденник, за яким художник Мітя Фєнєчкін зробив ілюстрації до книги. Він також намалював обкладинку — це малюнок за світлиною письменника, яку Михед зробив у помешканні батьків у Бучі. Вікна з житла виходять на Гостомель та аеропорт.

Нагадаємо, книга військовослужбовця Валерія Маркуса «Сліди на дорозі», що стала бестселером, тепер доступна у вигляді мобільного застосунку. Кошти від його завантажування, як і від продажу книги, автор переказує на потреби ЗСУ.

На фото — аудіокнига «Позивний для Йова» / Олександр Михед / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду