ms.detector.media
Юлія Поліковська
17.08.2023 17:40
Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди
Латвійський суд прирівняв «лайк» до письмової згоди
Предметом спору стало листування роботодавця та працівника у Slack.

Емодзі у вигляді піднятого догори великого пальця можна інтерпретувати як письмову згоду — таке рішення ухвалила Колегія у цивільних справах Ризького окружного суду. Це рішення опубліковано в анонімізованому вигляді, повідомило Delfi.

Суд розглядав спір між працівником та роботодавцем щодо звільнення. Один із пунктів спору полягав у тому, що роботодавець у робочому чаті на платформі Slack вимагав по середах перебувати в офісі. Позивач, працівник, залишив під цим повідомленням «лайк». Суд дійшов висновку, що це можна розглядати як письмову згоду.

В обґрунтуванні рішення суд послався на статтю 1505 Цивільного закону:  «За виникнення сумнівів щодо значення слів слід брати до уваги їхній зміст та ясно висловлений чи інакше виражений намір учасників». Суд послався на Кембриджський словник, який визначає символ «лайк» як «щось, що отримало схвалення». У рішенні суду також сказано, що позивач обіймав посаду, де він не міг не знати значення цього символу.

Нагадаємо, у  Канаді суд оштрафував фермера Кріса Ахтера на 82 тисячі канадських доларів, що становить понад 60 тисяч американських доларів, за невиконання угоди про постачання льону. Відправлене фермером емодзі з великим пальцем догори суд потрактував як остаточне підтвердження згадуваної угоди

Фото: Unsplash

ms.detector.media