Warner Bros. попросила вибачення в японської аудиторії за мем про «Барбенгеймера»

Warner Bros. попросила вибачення в японської аудиторії за мем про «Барбенгеймера»

21:55,
1 Серпня 2023
2251

Warner Bros. попросила вибачення в японської аудиторії за мем про «Барбенгеймера»

21:55,
1 Серпня 2023
2251
Warner Bros. попросила вибачення в японської аудиторії за мем про «Барбенгеймера»
Warner Bros. попросила вибачення в японської аудиторії за мем про «Барбенгеймера»
Кіностудія перепросила за свою «нечутливу активність у соціальних мережах» на чутливу для японців тему.

Американська кінокомпанія Warner Bros. публічно попросила вибачення в японської аудиторії. Причиною стало обурення японських користувачів на схвальний відгук компанії з офіційного акаунту фільму «Барбі» на мем про «Барбенгеймера», повідомило Variety.

З огляду на те, що фільми «Барбі» про культову американську ляльку та «Оппенгеймер» про американського фізика-теоретика, якого називають «батьком атомної бомби», Роберта Оппенгеймера у багатьох країнах світу вийшли у прокат в один день — 21 липня, це породило в соцмережах хвилю користувацького фанарту про «Барбенгеймера».

Схвальна реакція кіностудії спричинила хвилю обурення серед японських користувачів та поставила в незучне становище японського дистриб’ютора, адже в 1945 році США вперше у світі застосували ядерну зброю, скинувши бомби на японські міста Хіросіму та Нагасакі.

«Warner Brothers шкодує про свою нещодавню нечутливу активність у соціальних мережах. Студія приносить щирі вибачення», — повідомили Warner Bros. у коментарі Variety.

Багатьох людей обурило, що американський акаунт «Барбі» у твітері, який зараз називається Х, позитивно реагував на деякі пости фанатів про «Барбенгеймера».

На одному з таких артів зображена Марго Роббі, яка сидить на плечах Роберта Оппенгеймера на тлі вогню від «ядерного гриба».

Опісля американський акаунт «Барбі» у твітері написав: «Це буде літо, яке запам'ятається».

Також користувачі зображали Марго Роббі в ролі Барбі з хмарою диму від ядерного вибуху на голові.

У відповідь японські користувачі запустили гештег #NoBarbenheimer.

Щоб віддячити американським користувачам за меми про ядерну зброю, дехто почав публікувати картинки про фільм «Барбі» у поєднанні з фотографіями теракту 11 вересня 2001 року.

Напередодні, 31 липня, Warner Bros. Japan опублікували офіційну заяву у твітері, розкритикувавши американську філію студії за те, що вона підживлює манію «Барбенгеймера».

«Ми вважаємо вкрай прикрим той факт, що офіційний акаунт американської штаб-квартири фільму "Барбі" відреагував на публікації в соціальних мережах фанатів "Барбенгеймера".

Ми дуже серйозно ставимося до цієї ситуації. Ми просимо штаб-квартиру в США вжити відповідних заходів. Ми просимо вибачення у тих, хто був ображений цією серією неуважних реакцій», — зазначено в заяві  Warner Bros. Japan на японській сторінці фільму «Барбі».

Уточнимо, фільм «Оппенгеймер» ще не вийшов у прокат в Японії, і дата його релізу не визначена.

Нагадаємо,  фільм «Барбі» заробив за перший прокатний вікенд 337 мільйонів доларів, з них 155 мільйонів у США та Канаді та 182 мільйони на міжнародному ринку.

Такому успіху в глядачів посприяла масштабна промокампанія, розгорнута виробником ляльок Барбі, компанією Mattel. Представники Mattel домовилися про співпрацю з понад сотнею різних брендів.

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду