Штучний інтелект не замінить потреби у шпигунах, — керівник MI6

Штучний інтелект не замінить потреби у шпигунах, — керівник MI6

15:30,
19 Липня 2023
1291

Штучний інтелект не замінить потреби у шпигунах, — керівник MI6

15:30,
19 Липня 2023
1291
Штучний інтелект не замінить потреби у шпигунах, — керівник MI6
Штучний інтелект не замінить потреби у шпигунах, — керівник MI6
Західним шпигунам доведеться все більше зосереджуватися на відстеженні зловмисного використання ШІ ворожими державами.

Британські шпигуни використовують штучний інтелект, щоб перешкоджати постачанню зброї в Росію, заявив сьогодні керівник секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6 Річард Мур під час виступу в резиденції британського посла в Празі. Він спрогнозував, що західним шпигунам доведеться все більше зосереджуватися на відстеженні зловмисного використання ШІ ворожими державами, повідомив «Голос Америки».

У своїй промові Річард Мур назвав машинне навчання як величезним потенційним активом, так і серйозною загрозою, а також заявив, що співробітники британської зовнішньої розвідки «об’єднують свої навички зі штучним інтелектом і масштабними даними, щоб ідентифікувати та перешкоджати надходженню зброї до Росії для використання проти України».

Називаючи Китай «єдиним найважливішим стратегічним фокусом» для свого агентства, Мур сказав, що «ми будемо дедалі частіше отримувати розвідувальні дані про те, як ворожі держави використовують ШІ у шкідливий, безрозсудний і неетичний спосіб».

Мур, який раніше попереджав, що Захід відстає від конкурентів у перегонах ШІ, сказав, що його служба «разом із союзниками має намір виграти перегони, щоб опанувати етичне та безпечне використання ШІ». Але він переконаний —  штучний інтелект не замінить потреби в людях-шпигунах, стверджуючи, що «людський фактор» залишатиметься вирішальним в епоху швидкого розвитку машинного навчання.

«Поки штучний інтелект тралить океан інформації з відкритих джерел, ще більш цінною стає інформація, отримана за допомогою добре закинутої вудки, таємниці поза мережами», — сказав він.

«Унікальні характеристики агентів-людей у потрібних місцях стануть ще важливішими», —  сказав Річард Мур і підкреслив здатність шпигунів «впливати на рішення всередині уряду чи терористичної групи».

Річард Мур також вважає, що російська військова кампанія в Україні вичерпалася і «існує мало шансів на відновлення російських військ». Він сказав, що контрнаступ України виявився «важким», але заявив, що оптимістично налаштований на успіх.

Зазначимо, публічна промова про шпигунство для британців — справжня рідкість. Уряд Великої Британії відмовлявся підтвердити існування MI6 до 1992 року, й публічні виступи її керівників нечасті. Річард Мур вирішив виголосити свою промову в столиці Чехії — місті, де в 1968 році визвольний рух «Празька весна» був придушений радянськими танками.

Нагадаємо, Державний департамент США впровадив онлайн-агрегатор контенту про Україну з підтримкою штучного інтелекту, щоб збирати російську дезінформацію, яку можна перевірити, а потім ділитися нею з партнерами по всьому світу.

Фото: скриншот SkyNews / ютуб

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду