Netflix за рік обігнав YouTube за обсягом світового інтернет-трафіку

Netflix за рік обігнав YouTube за обсягом світового інтернет-трафіку

12:03,
7 Березня 2023
1952

Netflix за рік обігнав YouTube за обсягом світового інтернет-трафіку

12:03,
7 Березня 2023
1952
Netflix за рік обігнав YouTube за обсягом світового інтернет-трафіку
Netflix за рік обігнав YouTube за обсягом світового інтернет-трафіку
У 2022 році близько 65% світового інтернет-трафіку припало на відео.

Глобальний обсяг інтернет-трафіку за 2022 рік зріс на 23%, значною мірою через стрімке зростання використання потокового відео та постійне зростання трафіку у додатках, серед яких ігри, використання хмарних сховищ, VPN, торговельних майданчиків та конференції. Про це свідчать результати щорічного дослідження компанії Sandvine.

«Після історичних сплесків інтернет-трафіку в 2020 і 2021 роках, викликаних COVID-19, «нова норма» у використанні та обсягах додатків, напевно, залишиться.зазначив керівник відділу рішень Sandvine Самір Марваха, — Швидке прискорення оцифрування призвело до більшої залежності від додатків та швидкої еволюції до більш складних додатків, які об’єднують численні функції та можливості».

Фото: statista.com

Шістка лідерів, серед досліджуваних 177 постачальників послуг у всьому світі, за рік залишилася незмінною: Facebook, Amazon, Google, Apple, Netflix і Microsoft все ще генерують майже половину всього інтернет-трафіку.

За висновками Sandvine, у 2022 році використання відео зросло на 24%, і сягнуло 65% усього світового інтернет-трафіку. На Netflix припало 14,9% трафіку, і платформа вперше обігнала YouTube, який згенерував торік 11,6% трафіку.

Наступний у рейтингу із 5,41% — протокол від Google QUIC (Quick UDP Internet Connections) для швидкого передавання даних.

На додаток DisneyPlus припало 4,5% світового трафіку, а на соцмережу TikTok — 3,9%.

На ігрові Xbox Live припало 2,9% глобального трафіку, PlayStation Downloads — 3%.

«Відео майже досягло такого рівня, коли його більше не можна вважати окремою категорією, оскільки тепер воно є невід’ємною частиною конференцій, ігор, соціальних мереж, обміну повідомленнями та практично всіх програм, які хочуть стимулювати взаємодію та залучення», — прокоментував Марваха.

Фото: unsplash.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду