В Україні оновилися онлайн-сервіси для сплати автомобільних штрафів

В Україні оновилися онлайн-сервіси для сплати автомобільних штрафів

15:02,
4 Серпня 2022
2082

В Україні оновилися онлайн-сервіси для сплати автомобільних штрафів

15:02,
4 Серпня 2022
2082
В Україні оновилися онлайн-сервіси для сплати автомобільних штрафів
В Україні оновилися онлайн-сервіси для сплати автомобільних штрафів
Також відновив роботу «Електронний кабінет водія», який у зв'язку із повномасштабним вторгненням Росії в Україну став недоступним для користувачів.

Сервіси та застосунки, за допомогою яких українці можуть сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху, оновилися. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України. Зокрема, оновився застосунок «Штрафи ПДР» (можна завантажити з GooglePlay та AppStore) і телеграм-бот «Штрафи ПДР». «Користувачам необхідно перевстановити програму, оновити підписку у боті для отримання повідомлень та додати своє авто», — пояснив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

За словами заступника міністра, офіційні сервіси МВС дають змогу не лише сплачувати штрафи, які вже винесено, а й отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їхнього статусу. «Також у застосунках є інформація про розміщення на мапі комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР», — додав Гончаров.

Урядовець нагадав, що інформацію про наявність стягнень водій має змогу отримати ще й на сайті МВС за допомогою «Сервісу перевірки адміністративних правопорушень».

Також в МВС повідомили про поступове відновлення онлайн-сервісу «Електронний кабінет водія».

Вже доступні послуги:

  • страхування – власники транспортних засобів можуть обрати страхову компанію та придбати страховий поліс;
  • перевірки транспортних засобів за VIN-кодом та персональними даними власника;
  • замовлення витягу з Єдиного державного реєстру транспортних засобів для перевірки історії транспортного засобу.

У МВС анонсували швидке підключення інших послуг для користувачів сервісу. Зокрема, замовлення індивідуального номерного знаку, перевірки штрафів та керування належним користувачем (дозволяє надавати право користуватися авто людині, що не є його власником).

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, які послуги українці вже можуть отримувати через інтернет: від сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху до отримання допомоги при народженні дитини. 

Фото: Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду