В Україні запустили додаток для оплати штрафів за порушення ПДР

В Україні запустили додаток для оплати штрафів за порушення ПДР

15:33,
16 Вересня 2016
3382

В Україні запустили додаток для оплати штрафів за порушення ПДР

15:33,
16 Вересня 2016
3382
В Україні запустили додаток для оплати штрафів за порушення ПДР
В Україні запустили додаток для оплати штрафів за порушення ПДР
Автори:
В Україні запустили додаток, за допомогою якого можна оплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху.

У водіїв з’явилася нова можливість розрахуватися за власні помилки на дорозі. Досі оплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху можна було в банках, на сайтах платіжних систем і ось, з недавніх пір, через термінали в патрульних. У середині вересня українці запустили мобільний додаток, через який також можна оплачувати штрафи, пише Platforma.

Щоби оплатити штраф, потрібно заповнити декілька рядків та ввести дані карти в системі LiqPay (Приватбанк). 

«Оплата будь-яких державних платежів, штрафів у тому числі, завжди була для мене головним болем. Так, деякі державні (комунальні) платежі сьогодні вже можна здійснювати онлайн, при цьому по-справжньому контролювати інформацію про борги достатньо важко. Чому в еру високих технологій та інтернету нема простої та зручної можливості дізнаватися про те, що за тобою є заборгованість: чи то за штрафом, чи з будь-яким іншим комунальним платежем? Чому не можна просто отримати повідомлення про це і якимсь простим способом оплатити заборгованість онлайн? - каже засновник проекту Денис Дмитров. - Настав час відходити від радянської доби, надворі XXI сторіччя, а людина не може швидко отримувати інформацію про себе ж. Ми хочемо це змінити. Наш сервіс - це один з кроків на шляху до змін, які необхідні сучасності».

З потребою ще одного способу для оплачування штрафів погоджується і засновник керівника управління патрульної поліції Дмитро Євдокімов: «Справді, запит на такий сервіс існує. До нас звертаються громадяни з проханнями про запуск сервісів, які дозволяють спростити систему отримання інформації про себе». 

Найближчим часом у додатку з’явиться можливість перевірити наявність у себе штрафу за номером водійських прав. Додаток вже доступний для завантаження в AppStore, а до 20 вересня повинен з’явитися і в PlayMаrket.

Сервіс «Штрафи ДАІ» розробляється у рамках програми 1991 Open Data Incubator − інкубатора відкритих державних даних, а також за підтримки МВС та Національної поліції. 

Нагадуємо, що раніше аналітична платформа для геймерів Mobalytics, засновниками якої є українці Богдан Сучік та Микола Лобанов, перемогла у щорічній битві стартапів на TechCrunch Disrupt.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Platforma
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду