Візит Ненсі Пелосі на Тайвань призвів до масштабних збоїв у роботі інтернет-ресурсів

Візит Ненсі Пелосі на Тайвань призвів до масштабних збоїв у роботі інтернет-ресурсів

12:49,
3 Серпня 2022
3449

Візит Ненсі Пелосі на Тайвань призвів до масштабних збоїв у роботі інтернет-ресурсів

12:49,
3 Серпня 2022
3449
Візит Ненсі Пелосі на Тайвань призвів до масштабних збоїв у роботі інтернет-ресурсів
Візит Ненсі Пелосі на Тайвань призвів до масштабних збоїв у роботі інтернет-ресурсів
Перестали працювати сервіс відстеження авіації Flightradar24, китайська соцмережа Weibo, а також сайти державних органів Тайваню.

Візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань 2 серпня призвів до збою в роботі деяких сервісів. Напередодні прибуття спікерки на острів спостерігалися проблеми з доступом до вебсайту офісу президента Тайваню, вебсайту урядового порталу та вебсайту Міністерства закордонних справ. За даними організації з дослідження кібербезпеки Тайваню, ресурси стали мішенню кібератаки, яку організували, ймовірно, китайські хакери-активісти, а не китайський уряд. У заяві Міністерства закордонних справ Тайваню зазначено, що вебсайти отримували до 8,5 мільйонів запитів трафіку на хвилину з «великої кількості IP-адрес з Китаю, Росії та інших місць». Про це повідомляє Reuters. 

Також спостерігався збій у роботі сервісу відстеження авіації Flightradar24. За даними блогу Flightradar24, до того часу, як літак Пелосі приземлився в Тайбеї, його маршрут відстежували понад 708 000 людей у всьому світі, що зробило його найбільш відстежуваним рейсом в історії Flightradar24. Протягом семи годин загалом 2,92 мільйона людей відстежували принаймні частину рейсу. «Безпрецедентний постійний інтерес до цього конкретного рейсу призвів до надзвичайно великого навантаження на інфраструктуру Flightradar24. На жаль, через велику кількість користувачів довелося розгорнути нашу функцію кімнати очікування, яка вимірює доступ до Flightradar24 для тих, хто не підписаний», - зазначила компанія.

Також, як повідомляє Bloomberg, через перенавантаження стався збій у соцмережі Weibo, китайському еквіваленті Twitter. Платформа мікроблогів попросила вибачення за півгодинний збій у роботі свого мобільного додатку в період безпосередньо перед приземленням Пелосі та Тайвань, коли незліченні повідомлення про відстеження її літака заполонили соціальні мережі.

Поїздка Пелосі, яка стала найвищим офіційним візитом США на Тайвань за чверть століття, розглядається Пекіном як провокація, яка вважає Тайвань частиною своєї території. У середу вранці понад мільйон людей у Китаї дивилися прямі трансляції китайського державного таблоїда Global Times про прибережні міста в провінціях Хайнань, Гуандун, Фуцзянь, Шаньдун і Гуансі, шукаючи ознак військової активності. У Тайвані місцеві жителі не проявили тривоги, звикнувши до загроз з боку Китаю.

Нагадаємо, що китайський пропагандист Ху Сіцзінь запропонував вжити військові заходи щодо спікера Палати представників Ненсі Пелосі під час її візиту на Тайвань. 

Фото: twitter.com/flightradar24

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду