Freedom House назвав Україну частково вільною в свободі інтернету

Freedom House назвав Україну частково вільною в свободі інтернету

11:25,
28 Вересня 2021
1360

Freedom House назвав Україну частково вільною в свободі інтернету

11:25,
28 Вересня 2021
1360
Freedom House назвав Україну частково вільною в свободі інтернету
Freedom House назвав Україну частково вільною в свободі інтернету
Автори:
Рівень інтернет-свободи в Україні оцінили в 62 бали зі 100. Це на бал вище, ніж було в 2020 році.

Міжнародна неурядова організація Freedom House представила звіт щодо свободи доступу та використання інтернету за 2021 рік. Україна увійшла до списку держав з «частково вільним інтернетом».

У Freedom House кажуть, що середовище для свободи інтернету в Україні покращилося. «Не було навмисних перебоїв у доступі до інтернету та менше зареєстрованих випадків ув'язнення користувачів за діяльність в інтернеті, захищену відповідно до міжнародних стандартів прав людини. Однак цензура залишається негативною тенденцією в онлайн–середовищі», — йдеться в звіті.

Серед негативних тенденцій Freedom House називає: обмежувальні заходи щодо російських інтернет-ЗМІ; практику судів з блокування інтернет-ресурсів; законопроєкти, які забороняють контент із запереченнями агресії Росії в Україні, та створюють передумови для блокування інтернет-ресурсів, іноді без рішення суду; закон про електронні комунікації; закон про розвідку; фізичні та цифрові загрози для журналістів.

Рівень інтернет-свободи в Україні оцінили в 62 бали зі 100. Це на бал вище, ніж було в 2020 році. За системою оцінки Freedom House, чим більше балів набирає країна, тим вільнішою вона вважається. Для порівняння, у Росії 30 балів, у Білорусь 31 бал — їх визнали невільними в свободі інтернету. Найкраща ситуація зі свободи в інтернеті в Ісландії (96 балів), Естонії (94 бали), Канаді та Коста-Риці (по 87 балів). Натомість найгірша — у Китаї (10 балів), Ірані (16 балів) та Кубі (21 бал).

Нагадаємо, дослідження Worldwide broadband speed league 2021 показало, що Україна піднялася на 15 позицій у світовому рейтингу швидкості інтернету від британських дослідників Cable та посіла 77 із 224 місць. Натомість у 2020 Україна займала 92 місце.

Фото: Freedom House

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду