Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом — ООН

Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом — ООН

11:39,
2 Грудня 2021
2273

Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом — ООН

11:39,
2 Грудня 2021
2273
Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом — ООН
Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом — ООН
Автори:
Дослідження свідчить, що чоловіки частіше користуються інтернетом, ніж жінки.

У світі 2,9 мільярда людей (37% населення планети) ніколи не користувалися інтернетом. Про це свідчить звіт Міжнародного союзу електрозв'язку, спеціалізованої агенції ООН з інформаційних і комунікаційних технологій.

З 2019 року кількість інтернет-користувачів зросла з 4,1 до 4,9 мільярда людей. Таке зростання пов’язують із наслідками пандемії COVID-19, запровадженням локдаунів та переведенням шкіл на дистанційну форму навчання.

«З 2,9 мільярда, які все ще офлайн, приблизно 96% живуть у країнах, що розвиваються. І навіть серед 4,9 мільярда, які вважаються "інтернет-користувачами", багато сотень мільйонів можуть лише рідко виходити в інтернет через загальні пристрої або швидкості підключення, яка помітно обмежує його корисність», — йдеться в повідомленні.  

Дослідження свідчить, що в середньому чоловіки (62% від загальної кількості чоловіків) частіше користуються інтернетом, ніж жінки (57% від загальної кількості жінок). Попри те, що цифровий гендерний розрив у всьому світі скорочується, у бідніших країнах залишаються великі розриви: наприклад, у розвинутих країнах — 89% чоловіків і 88% жінок, у найменш розвинених країнах — 31% чоловіків і 19% жінок.

У Міжнародному союзі електрозв'язку додали, що в середньому 71% світового населення у віці 15-24 років користується інтернетом, порівняно з 57% всіх інших вікових груп. Водночас у всьому світі люди в містах вдвічі частіше користуються інтернетом, ніж у сільській місцевості (76% у містах проти 39% у сільській місцевості).

Нагадаємо, у 2020 році експерти Міжнародного союзу електрозв'язку повідомили, що під час пандемії COVID-19 інтернет-трафік у світі потроївся, але 3,6 млрд людей не мають доступу до мережі

Фото: flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду