Аналітики з Оксфорду радять переглянути принципи підтримки державами громадських медіа

00:00,
26 Серпня 2011
514

Аналітики з Оксфорду радять переглянути принципи підтримки державами громадських медіа

00:00,
26 Серпня 2011
514
Аналітики з Оксфорду радять переглянути принципи підтримки державами громадських медіа
Незважаючи на падіння продажів газет і зменшення аудиторії найбільших каналів, нове дослідження аналітиків з Оксорду ілюструє, що державна підтримка засобів масової інформації, як і раніше, базується на принципах, визначених 30 й більше років тому – тобто у «доінтернетну» епоху.

19 серпня Інститут Ройтерз (Reuters Institute) при Оксфордському університеті (The University of Oxford) оприлюднив доповідь, що базується на аналізі принципів та джерел фінансування суспільних медіа у шести  розвинутих країнах. Аналітики порівняли дані про фінансування громадських медіа у Великобританії, Фінляндії, Франції, Німеччині, Італії та США за три останні роки.

У доповіді наголошується на тому, що до друкованих та електронних засоби масової інформації  надходять мільйонні суми прямих та непрямих державних субсидій. В той же час онлайн видання отримують невелику фінансову підтримку, або взагалі її не отримують, незважаючи на те, що зараз – їх епоха.

Дослідження демонструє – основна частина коштів надходить до медіа у вигляді прямих субсидій. За обсягами непрямого стимулювання (зниження податків та інші переваги)  видання газет перше місце посідає Фінляндія, а  у Франції найбільший рівень прямого фінансування державних видань.

За обсягами фінансування, що надходять телебаченню, перше місце посідає Німеччина. У США обсяг прямих субсидій на друкованні видання і  телебачення – найнижчий з шести розглянутих країн.

Автори доповіді ставлять питання: чи сучасні  форми підтримки громадського мовлення  – найкращий спосіб забезпечити розвиток та різноманіття медіаіндустрії у майбутньому? Все більше людей надають перевагу онлайн виданням та новим медіа – проте уряди держав продовжують підтримувати переважно традиційні ЗМІ.

Джерело The University of Oxford

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду