США не висуватимуть звинувачень у публікації секретних документів проти Ассанжа

00:00,
27 Листопада 2013
609

США не висуватимуть звинувачень у публікації секретних документів проти Ассанжа

00:00,
27 Листопада 2013
609
США не висуватимуть звинувачень у публікації секретних документів проти Ассанжа
Департамент юстиції, схоже, не висуватиме звинувачень проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа (Julian Assange), повідомляє Washington Post із посиланням на американських високопосадовців.

Висунення Ассанжу звинувачень за публікацію секретних документів може створити прецедент, який заторкнув би багато американських видань та журналістів.  

Джерела Washington Post в уряді зауважили, що формально рішення ще не прийнято, і розслідування у справі WikiLeaks залишається відкритим. На їхню думку, звинувачення проти Ассанжа можуть будуть висунуті хіба що з іншого приводу.

«Проблема, з якою департамент зіткнувся під час розслідування, та, що висунення проти нього звинувачень вимагає того ж самого кроку по відношенню до журналістів. А якщо вони не збираються звинувачувати журналістів за публікацію секретної інформації, то немає підстав звинувачувати Ассанжа», - прокоментував колишній речник Департаменту юстиції Метью Міллер (Matthew Miller).

Цю справу урядові юристи охрестили «проблемою New York Times». Тобто теоретично судових переслідувань можуть зазнати такі видання як New York Times, Washington Post та британське Guardian за оприлюднення секретних матеріалів.

Відтоді, як ресурс WikiLeaks оприлюднив сотні засекречених дипломатичних документів, минуло уже майже три роки. Відраду після витоку інформації, американський уряд ініціював розслідування у справі Джуліана Асасанжа та його організації.

Наразі Ассанж перебуває у лондонській резиденції еквадорського посольства, де отримав політичний притулок. Водночас проти нього у Швеції висунуті звинувачення у сексуальному злочині.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джуліан Ассанж. rawstory.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду