Світові медіа закликають командування збройною опозицією у Сирії покінчити із викраденням журналістів

00:00,
12 Грудня 2013
1334

Світові медіа закликають командування збройною опозицією у Сирії покінчити із викраденням журналістів

00:00,
12 Грудня 2013
1334
Світові медіа закликають командування збройною опозицією у Сирії покінчити із викраденням журналістів
Редактори 13 міжнародних ЗМІ (AFP, BBC, Guardian, Washington Post та ін.) закликали командування збройною опозицією у Сирії «сприяти у виявленні тих груп, які утримують викрадених журналістів і вжити заходів для їхнього звільнення».

«За останні 12 місяців ми стали свідками тривожного зростання кіднепінгу репортерів по всій Сирії. За нашими підрахунками, бранцями стали понад 30 журналістів», - цими словами починається  спільний лист викладений на сайті «Комітету захисту журналістів» (CPJ).

«Дедалі більше новинних медій вважають небезпечним відряджати до Сирії своїх репортерів і фоторепортерів, -  наголошують його автори. - Чимало з них вирішили обмежити висвітлення подій, бо не хочуть наражати їх на ризик кіднепінгу, що посилюється. Новиннні медіа віддані тому, щоб чесно й глибоко відображати війну, активність сил, пов’язаних з повстанцями, та страждання мирного населення. Однак журналісти можуть про це повідомляти, якщо пересуватимуться країною без остраху, що їх викрадатимуть кримінальні банди чи  групи, пов’язані з повстанцями. Поки триватиме безкарний кіднепінг репортери не матимуть бажання вирушати у відрядження до Сирії й бути свідками подій».

У листі також зазначається, що світу все важче дізнаватися про те, що відбувається у цій близькосхідній країні, оскільки жертвами викрадень стають і сирійські журналісти.

«Через погіршення стану безпеки у районах, контрольованих повстанцями, репортери залишаються вразливими до майбутніх викрадень. - Наголошується наприкінці листа. – Ми розуміємо, що у будь-якій воєнній зоні вони наражаються на великий ризик ушкоджень і смерті. Ми сприймаємо ці ризики. Однак ризик кіднепінгу неприйнятний. Командування збройною опозицією спроможне зменшити його та звести нанівець».

Спільний лист,  який Комітет захисту журналістів вважає «безпрецедентним», підписали директор відділу міжнародних новин Agence France-Presse Філіпп Массоне ( Philippe Massonnet), голова Atlantic Media Дейвід Бредлі (David Bradley), головний редактор Economist Джон Міклтвейт (John Micklethwait), головний редактор Guardian Алан Расбріджер (Alan Rusbridger), головний редактор New York Times Дін Бекет (Dean Baquet), головний редактор Telegraph Іен Марсден (Ian Marsden), редактор міжнародного  відділу Washington Post Дуглас Джел (Douglas Jehl), старший віце-президент BC News Кетлін Керролл (Kathleen Carroll), віце-президент Getty Images Франциско П. Бернасконі (Francisco P. Bernasconi), редактор міжнародного відділу Los Angeles Times Марк Порабкенскі (Mark Porubcansky), редактор близькосхідного відділу Reuters Саміа Н. Нахул (Samia N. Nakhoul), головний редактор Wall Street Journal Джерард Бейкер (Gerard Baker).   

КЗЖ відзначає, що навіть під час війни в Іраку, визнаною найсмертноніснішою для журналістів відколи було засновано медіаорганізацію, число викрадень не було таким жахливим, і воно продовжує зростати.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Викрадені в Сирії Хав'єр Еспіноза та Рікардо Ґарсія Віланова
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду